Hendek’ten kutsal topraklara Umre yolculuğuna çıkan bay ve bayanlardan,  ilki 125 kişiden oluşan  ilk umre ziyaretçileri bugün Hendek Büyük Camii’nde yapılan dua ve niyazlarla yolcu edildiler.  Umre yolcuları  yakınları tarafından uğurlanırlarken  gözü yaşlı insanların birbirlerine” Allah kavuştursun” temennisinde bulunmaları dikkat çekerken çok sayıda yakının ise gözyaşlarına boğuldukları görüldü.


Diyanet İşleri Başkanlığı ve  Hendek Müftülüğü’nden edinilen bilgilere göre  her dönem çok sayıda vatandaşın umre ziyaretinde bulunduğu bu dönem ilk kafilede 125 kişinin Umre yolculuğuna uğurlandığı, diğer kafilelerinde aralıklarla uğurlanacağı öğrenildi.


Bu dönemki umre ziyaretine katılanlar arasında diyanette görevli Merkez Cami İmam Hatibi Metin  Dural, Kahraman Köyü İmamı  Basri Demircan ve  Hendek Dereboğazı Camisi  imamı İbrahim Aşan’da umre yolculuğuna çıkan din görevlilerinden.


Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de umre yolcularına bir konuşma yaptı. Başkan İnci; “ Çıkmış olduğunuz bu kutsal yolda Allah sizleri muvaffak eylesin, sıkıntı, darlık ve zorluk göstermesin. Bu yıl Umre yolculuğuna çıkan mümin ve mümine kardeşlerimize hayırlı yolculuklar diliyorum. Allah niyetleriniz kabul etsin. Allah gidenlerin sağ ve selametle dönmesini, gitmeyi düşünenlerinde en kısa zamanda gidebilmelerini nasip etsin. Sizlerden bol bol dualar bekliyoruz ” diyerek hayırlı yolculuklar temennisinde bulundu.


Umre ziyaretinde cemaate bir konuşma yapan Hendek Müftüsü Ekrem Saylan ‘da ; “ Yüce Peygamberimizin meftun bulunduğu kutsal topraklara yolculuğunuz hayırlara vesile olsun. Bizlerden oralara selam,saygı ve muhabbetlerimizi iletiniz.  Bu kutsal yolculuğunuzda dualarımız sizinledir. Selametle gidiniz ve dönünüz” diye konuştu. Umre  yolcuları okunan kuranı kerim ve dualar eşliğinde otobüslere bindirilerek yolcu edildiler.