Hayatımıza dokunacak dersler çıkardık

SASKİ Halkla İlişkiler Birimi Bilinçli Su Kullanımı Eğitimleri ile öğrencilerin yanında yer almaya devam ediyor. Hendek Ziya Gökalp Ortaokulu’nda gerçekleştirilen eğitimin ardından düşüncelerini paylaşan Okul Müdürü Baylan, “Eğitimden çok memnun kaldık. Gerek öğrencilerimizin gerekse bizlerin hayatımıza dokunacak dersler çıkardığı bir gün oldu” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Halkla İlişkiler Birimi, Bilinçli Su Kullanımı Eğitimleri ile şehrin birçok yerindeki öğrencilerle bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Hendek Ziya Gökalp Ortaokulu’nda gerçekleştirilen eğitimle öğrencilere Sakarya’da suyun musluklara ulaşıncaya kadar geçirdiği aşamalar, atıksu olarak arıtılma süreci, yenilenebilir enerjinin önemi ve su kaynaklarının korunmasına yönelik bilgiler verildi. Eğitimin sonunda ‘Su Müfettişi’ ilan edilen öğrencilere SASKİ tarafından hazırlanan eğitim çantaları hediye edildi.

İlgi ve katılım üst düzeydeydi

Eğitim için seçilen metot ve başlıkları çok başarılı bulduğunu söyleyen Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Kübra Kaçar, “Öğrencilerimizin kolaylıkla anlayabilecekleri düzeydeydi.  Dikkatle dinlediler. Bu nedenle ilgileri ve katılımları da üst düzeyde oldu. Yararlı bir eğitim olduğu yönünde kesin bir görüş belirtebilirim. Ümidimiz tavsiyelere maksimum düzeyde uymaları yönünde. SASKİ’nin bu tarz girişimlerini takdir ediyorum. Bizler de bu çabaları boşa çıkarmamak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Daha önce eşi olmayan bir aktivite

Okul Müdürü Özgür Baylan, “SASKİ’nin okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimize bu derece önemi yüksek bir eğitim vermesi bizleri çok memnun etti. Bizlerin yapamadığı, dile getiremediği ya da ifade edemediği şeyler de elbet oluyor. İşte tam da bu nedenle alanında uzman kişilerin bu çabaları o yöndeki eksikliği tamamlıyor. Bugüne kadar gerçekleşmemiş değişik bir aktivite oldu. Eğitimden çok memnun kaldık. Gerek öğrencilerimizin gerekse bizlerin hayatımıza dokunacak dersler çıkardığı bir gün olduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.