“Hendek’in öncelikli ihtiyaçları hızla giderilecek”

Hendek mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Başkan Ekrem Yüce, “Her fırsatta muhtarlarımızla bir araya geliyor, talep ve ihtiyaçlarını alıyoruz. Yine bugün birlikte ilçemize ve mahallelerimize dair konuşacak, eksikliklerin çözümü noktasında bir yol haritası belirleyeceğiz. İlçemizin öncelikli ihtiyaçlarının hızla giderecek adımları atacağız. İnşallah Hendek yatırımlarıyla büyümeye devam edecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Hendek’te mahalle muhtarlarıyla istişare ve değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Bayraktepe'de gerçekleştirilen toplantıya Başkan Yüce'nin yanı sıra Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal, Genel Sekreter Yardımcıları Ziya Cevherli ile Ali Oktar, meclis üyeleri, Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula ve muhtarlar katıldı.

Yol haritası

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula, “Başkanımız Ekrem Yüce’ye davetimize icabet edip katıldığı için teşekkür ederim. Hendek ilçemizin, mahallelerimizin olduğu gibi her ilçenin ihtiyaçları var. İnşallah bu toplantımızda mahallelerimizin ve ilçemizin öncelikli sorunlarını istişare edip, çözüm yollarına ilişkin yol haritası belirleyeceğiz. Bu düşüncelerle toplantımızın ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Öncelikli ihtiyaçlar

Muhtarlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Her bir muhtarlığımızı uç beylik olarak nitelendiriyoruz. Hendek diğer ilçelerimiz gibi çok özel bir yere sahiptir. Yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Her fırsatta muhtarlarımızla bir araya gelmeye çalışıyor, talep ve ihtiyaçlarını alıyoruz. Yine bugün birlikte ilçemize ve mahallelerimize dair konuşacak, eksikliklerin çözümü noktasında bir yol haritası belirleyeceğiz. Rabbim hayırlı eylesin” dedi.

Hendek yatırımlarla büyüyecek

Hendek’te gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Yüce, “Hendek’in Bakacak Mahallesi’nde bulanıklık ve su yetersizliği gibi sorunlara çözüm getirmek için 7 kilometre uzunluğundaki içmesuyu hattı tamamlanıyor.  Çalışmaların tamamlanmasıyla bölgeye doğal kaynak suyu ulaştırılacağız.  Bu kapsamda Hendek’te suyun akışını kontrol altında tutmak için basınç kontrol odası inşasında çalışmaları sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra Hendek’imizde 33 bin 835 ton asfalt kullanılarak toplam 16 bin metrelik güzergahta yol bakım ve yenileme çalışması gerçekleştirildi. 2 bin 600 metrekarelik alanda inşa edilecek olan Hendek İtfaiye Binası’nın temelini ise yakın bir zamanda attık. İnşallah yeni hizmet binası toplam 581 kilometrelik alanda 91 mahalleye hizmet sunacak” dedi.