İlçemiz Hendek’te bir çok köyde yaşanabilecek acil durumlarda 112  Ambulansları alt geçitlerden geçemeyerek, müdahalelerde zorlanıyor.

Hendek D-100 Karayolu Üstünde yer alan , Esentepe, Sivritepe, Muradiye, Hicriye Mahallerine Hendek yönünden gelindiğinde, karşı yöne geçmek veya karşı yönden Hendek istikametine dönmek isteyen 112 acil ambulansları büyük zaman kayıpları yaşıyor...

Geçmişte bu alana giren ambulansların üst siren kısımlarının takılması nedeniyle alt geçitlerden geçişleri sağlayamayarak yer yer 3+3 km kadar ileriden dönüş yapmak suretiyle bu alanlara ulaşım sağlamaktalar. 2 Metre 80 cm yüksekliğinde olan ambulanslar, 2 Metre , 65 cm olan bu alt geçitten geçememkte.  

Hendek’te Bu Alt Geçitten Ambulans geçemiyor…

Kış , yaz , gece , gündüz ve yağışlı havalarda bu durumlar büyük problemler yaşarken, bölge sakinleri ve muhtarları bu durumun çözülmesi için çeşitli girişimlerde bulundu.

Geçen zaman zarfında girişimleri sonuç bulmadığı bu sorunun bir an önce Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerince planlanan kavşak projesinin hayata geçirilerek bu sorunun ortadan kaldırılmasını isteniyor…