HENDEKLİ BOYACI USTALARINA MYK BELGE FIRSATI

Mesleki Yeterlilik Belgesi için boya ustalara sınav imkânı sağlayan Marshall TIR’ı Pazartesi günü Hendek’te olacak. Belediye otoparkında gün boyu hizmet verecek olan mobil eğitim TIR’ında boyacı ustalarına ücretsiz olarak MYK sınavına girme olanağı tanınacak.

PAZARTESİ GÜNÜ 08:30-17:00 SAATLERİ ARASINDA

Hendek Belediyesi işbirliğinde boyacı ustalarına yönelik düzenlenecek olan Mesleki Yeterlilik Kurumu sınav imkanıyla alakalı olarak belediyeden yapılan açıklamada, “ 9 Ağustos Pazartesi günü saat 08:30-17:00 arasında Hendek Belediye Otoparkında kurulacak olan gezici TIR’da eğitim ve sınav imkanı sağlanacaktır. Firma boyacılık işiyle uğraşan tüm ustalara geçerli ustalık belgesine sahip olma imkânı sunuyor. Marshall firması tarafından MYK sınavlarına ulaşamayan ustalarımız için özel bir TIR tasarlandı. 2015 yılından bu yana ustalar için bir zorunlu tutulan MYK belgesi, ulusal yeterlilikler temel alınarak yapılan ölçme değerlendirme sonucunda veriliyor ve kişiye bir işe başvururken sahip olduğu bilgi, beceri ve yetkinlikleri sergileme olanağı veriyor. Bu ücretsiz belgelendirme işleminden tüm boyacı ustalarımızın faydalanmaya davet ediyoruz” denildi.

MYK MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU NEDİR?

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı 4 Nisan 2015 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilerek 6645 sayılı kanun numarası ile yasalaştı. Kanun 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda da önemli değişiklikler yaptı. Bu değişikliklerin en önemlilerinden biri şüphesiz çalışma ve iş dünyasını yakından ilgilendiren belge zorunluluğu getirilen meslekler olmuştur. Kanuna göre;  “Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayımlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkarılacak tebliğlerde belirtilen mesleklerde, tebliğlerin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda düzenlenen esaslara göre Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişiler çalıştırılamayacaktır.”