Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Hendek’te hayata geçirilen Uludere Grubu 1. Kısım İçmesuyu Projesi ve Uludere İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin tamamlanarak devreye alındığını açıkladı. Hendek’te içmesuyu anlamında önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyen Keleş, “Yeşilyurt Grubu Mahalleleri için hazırladığımız projemizin 3 etabını ve Yeşilyurt İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni tamamlayarak 19 mahalleyi bol ve sağlıklı su ile buluşturmuştuk. Bakacak, Bıçkıatik ve Eskibıçkı Mahalleleri için çalışmalarımız sürüyor. Uludere Grubu 2. Kısım İçmesuyu Projesi içinse hazırlıklarımız devam ediyor” diye konuştu.

7 mahalleye hizmet sunacak

Uludere Grubu 1. Kısım İçmesuyu Projesi kapsamında son derece sağlam malzemelerle nitelikli bir altyapı inşa ettiklerini vurgulayan Dr. Rüstem Keleş, “Bölgeye en iyi şekilde hizmet edecek içmesuyu altyapısını kazandırmak için 10 kilometrelik hat inşa ettik. 1 adet 50 metreküplük depo ve terfi merkezini tamamladık. Testlerimizi tamamlamanın ardından hatları devreye aldık. Nuriye, İkbaliye, Yeniköy, Kalayık, Hüseyinşeyh, Bayraktepe ve Kahraman Mahallelerinde yaşanan su yetmezliği ve bulanıklık gibi sorunları ortadan kaldırdık. Vatandaşlarımıza uzun yıllar hizmet sunacak önemli bir altyapı yatırımını hayata geçirdik” ifadelerini kullandı.

2 milyon 300 bin liralık yatırım

Dr. Rüstem Keleş, “2 milyon 300 bin liralık bedelle inşa ettiğimiz ve 23 mahalleye hizmet sunacak Uludere İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni ilgili testlerin tamamlanmasının ardından devreye aldık. Projemizi hazırlarken doğaya yönelik hassasiyetimizin bir örneği olarak bölgede bulunan yaklaşık 300 yıllık çınar ağacını da hesaba kattık ve arıtma tesisimizi çınar ağacına göre konumlandırdık. Saatte 300 metreküp arıtma kapasitesine sahip tesisimizin entegre halde bulunduğu mahallelerimizin musluklarından birinci sınıf içmesuyu akıyor. İlgili içmesuyu projelerinin tamamlanmasının ardından Uludere İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde arıtılan su 23 mahalleye ulaşmış olacak.”