MAHALLELERİN SORUNLARI BU TOPLANTIDA KONUŞULDU

Hendek Kaymakamlığı tarafından 2022 yılının ilk muhtarlar değerlendirme ve istişare toplantısı; Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi Konferans Salonunda yapıldı. Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır Başkanlığında yapılan toplantıda mahallelerin sorunları konuşulup, çözüm arandı.

Hendek’in sorunları bu toplantıda konuşuldu…

Hendek’in sorunları bu toplantıda konuşuldu…

YOĞUN KATILIM

Kaymakam Halil İbrahim Acır başkanlığında yapılan toplantıya, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun yanı sıra ilçe protokolü, kurum ve kuruluşların temsilcileri, Tüm Hendek Muhtarlar Dernek Başkanı Kadir Yağlı ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Acır, “Devletimiz aziz milletimizin her daim emrindedir. Bugün burada konuşup hizmet noktasında vatandaşlarımız için daha iyi neler yapabiliriz, sorun var mı, varsa tespiti ve çözümü için bir aradayız. Hep birlikte el birliği ile güzel şehrimize, en güzel hizmetleri kazandırıyoruz. Şehrimizin huzuru, refahı ve gelişmesi için büyük sorumluluk anlayışı içinde devletimizin tüm imkanları vatandaşlarımız için kullanılmaktadır. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Hendek’in sorunları bu toplantıda konuşuldu…

HENDEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Daha sonra konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ise, “Sayın Kaymakamımıza bu toplantı nedeniyle teşekkür ediyorum. Hendek Belediyesi olarak 24 saat kesintisiz bir şekilde vatandaşımız için görev yapıyoruz. Hizmet ederken hiçbir ayrım yapmıyor, nerede bir sorun varsa orada ekiplerimizi görevlendiriyoruz. Her muhtar kendi mahallesi için bende 91 mahallemin tüm sorunlarını çözmek için gayretle çalışıyorum. Sizin gibi bende sorunsuz, problemsiz, hiçbir sıkıntı olmamasını arzu ediyorum. Ama oluyor, olacakta. En aza indirmek için buradayız. Sizinle çalışmaktan çok mutluyum. Özellikle kırsalda ve sonra merkezde eskiden beri gelen sorunları çözmeye çalışıyoruz. Allah ilçemize hizmet eden, görev yapan herkesten razı olsun. Veriyle konuşmak gerekirse bizden önce 5 yılda yapılanın 2 katından fazlası biz 2,5 yılda yaptık” diye konuştu.

Hendek’in sorunları bu toplantıda konuşuldu…

Hendek’in sorunları bu toplantıda konuşuldu…

PROBLEMLER MASAYA YATIRILDI

Sorunlarımızı ve problemlerimizi hep birlikte daha çok çalışarak, istişare ederek aşacağız diyen Başkan Babaoğlu, sözü muhtarlara verdi. Mahalle muhtarları sırasıyla mahallesinde yaşadıkları sağlık, eğitim, yol, alt yapı, SEDAŞ, Telekom, yakacak ve iskanda yaşadıkları sorunları tek tek anlattı. İskan başta olmak üzere elektrik aboneliği, enerji kesintisi gibi problemlerle ilgili konuşan SEDAŞ Hendek Müdürü Sefer Güler, “36 kişi, 13 araçla Hendek’te görev yapıyoruz. 2021 yılında 20 milyon liralık yatırım yaptık. Problemleri biliyoruz” diye konuştu.  Toplantıda Başkan Babaoğlu, SEDAŞ’la ilgili muhtarların daha önceden ilettiği taleplere bir sonra ki toplantıda detaylı cevap verilmesini istedi. Ayrıca iskanı olmayan binaların alınmasının vatandaşlara yarattığı mağduriyetler gündem olurken, cenazelerde defin işlemlerinde yaşanan sıkıntılar ve aile hekimleri sorunları da konuşuldu.

KURUM MÜDÜRLERİ BİLGİLENDİRDİ

Muhtarların tek tek sorunlarını anlattığı toplantıda İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Erhan Sunman, Orman İşletme Müdürü Hakan Kızılarslan, İlçe Sağlık Müdürü Tekin Ulaş Karatepe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan ve Hendek Mesleki Eğitim Merkez Müdürü Ali Atış tarafından çalışmalar hakkında kısa bilgiler  verdi, soruları cevapladı 

DEVAM EDECEK

Başkan Babaoğlu verimli geçen toplantı nedeniyle teşekkür ederken, Kaymakam  Acır ise tüm katılımcılara teşekkür ederek, “ Bu toplantılarımızı aylık düzenli olarak devam ettireceğiz” diyerek toplantıyı sonlandırdı.

Hendek’in sorunları bu toplantıda konuşuldu…