Büyükşehir SASKİ, 2019 yılında selden zarar gören Hendek Ana İsale Hattının Aksu Deresi üzerinden geçen bölümünü korumak için 5 farklı noktada, yüksekliği 4 ile 8 metre arasında değişen 250 metrelik istinat duvarı inşa etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) ekipleri, şehrin alt yapısını güçlendirip, mevcut hizmetlerini geleceğe en güvenli şekilde taşımak için çalışmalarını sürdürüyor. Sel felaketinden etkilenen içme suyu iletim hatları, oluşturulan yeni projelerle güvenceye alınıyor. Hendek ilçesi Dikmen Mahallesi’nden geçen Aksu Deresindeki “Hendek Ana İsale Hattı” tesisinin korunması için başlatılan çalışma tamamlandı.

Hendek’in içme suyunu korumak için istinat duvarı yapıldı...

Sel felaketinde zarar görmüştü

2019 yılında sel felaketinden zarar gören hattın, olası yeni bir afete karşı korunması için 5 farklı noktaya istinat duvarı inşa edildi. Dere üzerinde, isale hattının yer aldığı baraj noktalarına yükseklikleri 4 ile 8 metre arasında değişen 250 metre uzunluğunda istinat duvarı yapıldı. Yapılan bu çalışma sayesinde, bölge yerleşimi için tehdit oluşturan taşkınlar önlenirken, içme suyu hattı da güvenceye alındı. 

Hendek’in içme suyunu korumak için istinat duvarı yapıldı...

“Doğal yönden her türlü tehdidi hesaplıyoruz”

SASKİ’den yapılan açıklamada, “Büyükşehir SASKİ olarak, şehrimizde halkımız en kaliteli içme suyunu ulaştırmak için kent genelinde projelerimize devam ediyor, tesislerimize her gün bir yenisini ekliyoruz. Bunların yanında doğal yönden oluşan her türlü tehdidi de göz önünde bulundurarak tedbir alıyoruz. Hendek ilçemizde daha önce sel felaketinden etkilenen Aksu üzerinde, yeni bir felaketin yaşanmaması için istinat duvarı inşa mız tamamlandı. Bölgemize ve şehrimize hayırlı olsun” denildi.