TDBB Hendek’te toplandı Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB), Hendek Belediyesi'nin ev sahipliğinde Yönetim Kurulu toplantısını, Hendek’te gerçekleştirdi.

TDBB 10 yaşında

TDBB Başkanı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başkanlığındaki toplantıya, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bolu Belediye Başkanı Alaatttin Yılmaz, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve TDBB Genel Sekreteri Mustafa Başkurt katıldı.

HGM’nde toplantı

Hendek Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda Aralık ayında 10. Yılını kutlayacak olan TDBB’nin bu kapsamda Bakanlar, Büyükelçiler ve Konsolosluklar ile üye belediyeler davet edileceği bir program düzenlenmesi görüşüldü. TDBB tarafından 3 dilde hazırlanan“Orta Asya'dan Anadolu'ya Şehir ve İnsan” kitabının dağıtımı ile ilgili üyelere bilgi verildi. Ayrıca TDBB Üyesi Kuzey Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği üye belediyeleri Bosna Hersek ve Azerbaycan'daki belediyeler ile kardeş olması görüşüldü. Kasım ayında İstanbul’da birlik merkezinde Afganistan UYEM eğitiminin içeriği de toplantıda konuşuldu.

Hendek turu

Toplantı sonrasında TDBB Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından ev sahibi Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye günün anısına hediye takdim edildi. Başkanlar daha sonra Hendek Uludere, Bayraktepe Tesisleri, Hendek Kültürevi ve Botanik Parkı gezdiler. İnci, misafirlerine Bayraktepe Tesisleri ve Hendek hakkında bilgi verdi.