Hendek Belediyesi  ülke genelinde  vizyona giren yılın filmi Fetih 1453 filmini aynı anda ilçe belediye sinemasında vizyona sokarak  Hendekliler’i tüm dünyayla aynı anda filmle buluşturdu.
Filmin tüm yurtta olduğu gibi Hendek ilçesinde de aynı saatte vizyona girmesi en çok Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi ve Hendek Meslek Yüksek okulu öğrencilerini sevindirdi.


Hendek Rasimpaşa  Kültür merkezinde vizyona giren yılın filmi  günde üç seans oynatılarak ihtiyaca cevap vermeye çalışıyor. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesinin anlatıldığı film iki bölüm halinde gösteriliyor ve yaklaşık 3 saat sürüyor. Her bir matinesi kapalı gişe oynayan filmin efektleri nefes kesiyor. Film ile ilgili olarak Hendek Belediye başkanı Ali İnci; “Ülkemiz genelinde vizyona giren kaliteli filmleri ilçemize getirerek halkımıza sosyal ve kültürel hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımız her şeyin en güzeline ve en iyisine layıktır” diyerek hizmetlerinin kesintisiz devam edeceğini müjdeledi.

Sinema sorumlularından edinilen bilgilere göre her bir matineyi yaklaşık 250 kişi seyretti. Filmi ilk üç günde 2000’nin üstünde kişi izledi.