Dünya Şampiyonası’na Hendek’te hazırlanacaklar 

Yıldızlar, Dünya Şampiyonası’na Hendek’te hazırlanacak. Yıldızların başında eski Dünya Şampiyonu olan 2013 yılında “Fark Yaratan Öğretmenler” programında Sakarya’yı temsil eden antrenör Zafer Başar olacak.

Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü’nde 15 gün boyunca ön hazırlık kampına girecek olan yıldız güreşçiler Dünya Şampiyonası öncesinde Sırbistan’da gerçekleşecek olan uluslararası turnuvaya katılacaklar. 8-22 Haziran tarihlerinde Hendek’te ön hazırlık kampına girecek olan yıldız milliler Sırbistan’daki turnuva sonrası 8 Temmuz’da tekrar Hendek’te kampa girerek 14 Temmuz’da Slovakya’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’na katılacaklar.

Hendek’te iki kamp

Yıldızlar Güreş Milli Takım Antrenörü Zafer Başar, Dünya Şampiyonası’na ön hazırlık kampının Pazar günü Hendek’te başlayacağını ifade ederek, “Kampa 60 yıldız sporcumuz katılacak. Hendek’te iki kamp gerçekleştireceğiz. İlki Pazar günü başlayacak ve 15 gün sürecek. Bu 15 günün sonunda Sırbistan’da uluslararası bir turnuvaya katılacağız. Daha sonra tekrar Hendek’te kampa girerek 14 Temmuz’daki Dünya Şampiyonası’nın son hazırlıklarını gerçekleştireceğiz. Burada form antrenmanları yapacağız. Güreşçilerimizin hepsi çok iyi bir durumda, hepsinden beklentilerimiz oldukça fazla. Her sporcumuz madalyaya çok yakın. Türkiye güreşteki o eski parlak günlerine geri dönecek. Asrın sporcusu olan Federasyon Başkanımız Hamza Yerlikaya’nın varlığı bizlere ve sporcularımıza büyük moral veriyor”dedi.

“Başkanımız idolümüz”

Son yıllarda Türkiye’de güreş sporunun öne çıktığına işaret eden kendisi de eski bir Dünya Şampiyonu olan Zafer Başar, sözlerini şöyle tamamladı: “Tabii ki bunun en büyük sebeplerinden biri markalaşmış, ülkemize çok sayıda şampiyonluklar kazandırmış büyük bir federasyon başkanına sahibiz. Hamza Yerlikaya’nın ekibinde olmaktan mutluyuz. Her sporcu, en iyisi olmak ister.

Ülkemizde ve dünya üzerinde de en iyi şu anda Hamza Yerlikaya. Asrın sporcusu seçilmiş başkanımız var. Başkanımız idolümüz. Onun için hedefimiz her zaman çok büyük oldu. Hendek’te böyle bir tesisin olması bizim için büyük bir şans. 2200 metre kare bir tesis yaparak güreşçilerin hizmetine sunan Başkanımız Ali İnci, spora ve sporcuya sonsuz destek veriyor. Antrenörü olduğum kulübümüzden Avrupa ve Dünya Şampiyonları çıktı. Burada hem evsahibi hem misafir olarak bulunacağım. Başkanımıza Ali İnci, güreş camiası adına teşekkür ediyorum”