240.000 TL ve 9 Tır Gıda

Hendek Belediyesi önünde düzenlenen uğurlama törenine Kaymakam Mustafa Ayhan,  Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Türkiye Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Karadeniz Kızılay Bölge Müdürü Mustafa Yılmaz, Sakarya Kızılay Şube

Başkanı Ahmet İşgüzar, Hendek Kızılay Şube Başkanı Sami Bağdatlı,  Erenler Kızılay Şube Başkanı İsmail Ergül, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Emeği geçenlere teşekkür

Törende Hendek Kızılay Şube Başkanı Sami Bağdatlı, yardımlardan dolayı teşekkür ederek “ Geçen yıl sel felaketi yaşayan Pakistan’a Hendek bir kampanya başlattı. O Kampanyada İlçemiz birçok ili geride bırakmıştı. Ayrıca Pakistan’da Hendek Evleri oluşturduk. Bu yıl da sizlerin katkılarıyla 240. 000 TL nakdi yardım ve dokuz tır gıda yardımı toplandı. Yardım kampanyamızda Kaymakam Mustafa Ayhan ve bizimle birlikte gecesini gündüzüne katarak kampanya için çalışan Belediye Başkanımız Ali İnci’ye ve yardımsever değerli ilçe halkımıza çok teşekkür ediyorum “ Dedi.

Hendek veren el konumunda

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de tüm Hendek halkına duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek “ Hendek olarak Kırgızistan, Özbekistan ve Diyarbakır’daki yardımlardan sonra, geçen yıl da Pakistan’daki sel felaketi yaşayan kardeşlerimize yardım kampanyası düzenledik. Hendek halkı olarak 12 tır gıda yardımı ile 50 adet Mevlana Evleri yaparak Hendek Mahallesi oluşturduk. Bu yıl yine Pakistan’daki kardeşlerimize iftar verip gıda yardımı yaptık. Ayrıca açlıkla karşı karşıya kalan Somali’deki kardeşlerimiz için de yapmış olduğumuz kampanyada da 240. 000 TL ve 9 tır gıda yardımı toplandı. Toplanan nakdi yardımla Kızılay oradaki ihtiyaçları tespit edip alacaktır. Allah sizlere açlık göstermesin bolluk göstersin. Hendek her zaman veren el konumunda olur inşallah. Allah yardımlarınızı kabul etsin “ Dedi.

Yardım konusunda Hendek Türkiye’de önde gidiyor

Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara “ Hendek ile ilgili Deprem döneminden bir anımız
var.Hendek’liler bir çok şeye öncülük yapıyor.Daha önce Depremde öncülük yapan Hendek halkı yardım konusunda da aynı şekilde yardım kampayansında da öncü olmuştur.Yardım konusunda Türkiye’de önde giden bir ilçe.Pakistan’da bir mahalleye adını verdiren bir ilçe.Somali konusunda da ilçe halkının da el birliği ile en önemli ve en önde giden ilçe oluyor.Yapılan yardımların Somali’de ki insanların ne ihtiyacı var ise ona göre harcanacaktır.Bundan hiç kimse şüphe etmesin.Yardımsever Hendek’lilere çok teşekkür ediyorum” dedi.
Hendek zor durumda olanlara yardım eli uzatmıştır

Kaymakam Mustafa Ayhan da bir konuşma yaparak  “Hendek ilçemiz  zor durumlarda insanların yanında olmuş,yardım etmiştir.Deprem zamanında da Hendek arama kurtarma ekibi,insanların hayatını kurtarmada ve geri kazandırmada çok ciddi gayretler sarf etmiştir.Hendek halkımız bu güne kadar bütün insanlarımızın dertlerine yardımcı olma konusunda büyük bir gayret sarf etmiştir. Kampanyamıza yoğun ilgi gösteren Yardımsever halkımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kampanyada toplanan nakdi yardım çeki, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’ya teslim edildi.

Kampanya süresince toplanan 9 tır gıda yardımı dualarla Somali’ye uğurlandı.