Kaymakam Orhan Burhan tarafından karşılanan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kaymakamlık'ta çalışmalara dair brifing de alırken, İlçe İdare Şube Başkanları ile de tanışma toplantısı gerçekleştirerek, İl ve ilçelerimizdeki tüm idareciler ile personellerin büyük bir ailenin fertleri olduğunu ve bu bilinçle görev yapmaları gerektiğini söyledi.
 
"HER GÖREV KUTSALDIR"
 
Merkezi yönetimi hakkıyla temsil edeceksek mutlaka ifa ettiğimiz her bir görevin önemli olduğuna inanmamız gerektiğini ifade eden Vali Nayir, "Vatandaşlarımızın problemlerini çözmeye çalışacak bir tarz geliştirmemiz gerekmektedir. Bununla birlikte görevler arasında herhangi bir üstünlük ve önem ayrımı yapmıyoruz. Devlet ve vatandaş arasında köprü olan her görev kutsaldır. Herkesin görevi bir zincirin halkası gibi önemlidir ve birbirine bağlı olarak yürümektedir. Hakkı verildikten sonra her görev büyük bir önem arz etmektedir. Başarıyı hedefliyorsak, bunun için birlikte gayret sarf etmemiz gerekiyor. Eğitimden sağlığa, güvenlikten asayişe, tarımdan sanayiye kadar her konuda vatandaşlarımıza iyi hizmet vermek zorundayız.
 
"DEVLETİ YÜCELTMEK GÖREVLERİMİZ ARASINDA"
 
İhtisaslaşmanın öne çıktığı bir zamanda yaşamaktayız. Bireysel olarak değil de ekip ruhuyla hareket etmemiz, icraata daha güzel yansıyacaktır. Devletimizi yüceltecek olan devlet için çalışan kişilerdir. Devletin fedakârlığı, samimiyeti ve kucaklayıcılığını vatandaşlarımıza hissettirmeliyiz. Dünyada insanların bir disipline ihtiyaçları olduğu için, emniyet ve asayiş hizmetlerine ihtiyaçları olduğu için devlet kavramı ortaya çıkmıştır. Devlet insanlar bir bütün içerisinde olursa güvenlik ve adaleti sağlayabilir, bunları tehdit eden unsurlar için de ceza sistemini uygulayabilir. Milleti yok sayan bir devlet anlayışı olamaz. Her kurum ve kuruluşumuzun birlikteliğine ihtiyacımız olduğu kadar, diğer paydaşlarla da istişare etmemiz, hizmet anlamında bizlere ve ilçelerimize büyük yarar sağlayacaktır. Kendi içimizde daha hızlı ve kaliteli hizmet anlayışını geliştirmenin yollarını da aramalıyız” dedi.
 
İlçeleri daha yakından tanımak adına şimdiye kadar 16 ilçeye ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Vali Nayir, çok yakın zamanda ilçelerimizde yeniden temaslarda bulunacaklarını belirtti.

 













Toplantı sonrası Kaymakamlıktaki birimleri gezerek personellere kolaylıklar dileyen Vali Nayir, işlem için bekleyen vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.
 
Adalet Sarayına geçerek Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya’ya da iade-i ziyarette bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, daha sonra Hendek ilçesinin simgelerinden Bayraktepe’ye geçti. Bayraktepe Sosyal Tesisleri ile birçok imparatorluğa ait kitabeleri de içerisinde barındıran müzeyi gezen Vali Ahmet Hamdi Nayir, daha sonra ilçeden ayrıldı.