Veda ziyareti amacıyla Hendek’e gelen Mustafa Büyük öncelikle Hendek Kaymakamlığı’na uğradı. Vali Büyük, burada Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan ile bir süre görüşüp sohbet etti. Vali Büyük, Kaymakam Mustafa Ayhan ve Kaymakamlık çalışanları ile bir toplu fotoğraf da çektirdi.

Mustafa Büyük daha sonra beraberindeki heyetle Hendek Belediyesi’ne geçti. Büyük’ü Belediye binası önünde öğrencilerden oluşan bir bando topluluğu karşıladı. Vali ve heyet Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin odasına geçti. Burada bir süre sohbet ettiler ve çay içtiler. Mustafa Büyük yaptığı konuşmada Kaymakam Mustafa Mutlu, Belediye Başkanı Ali İnci ve Hendek’in tüm resmi personeliyle çalışmaktan memnun kaldığını dile getirerek herkese bundaki sonraki süreç için başarılar diledi.

Topluluk, görüşmenin ardından burada da toplu fotoğraf çektirdi. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci Sakarya Eski Valisi Mustafa Büyük’e anı olarak kalması için Bayraktepe Tesisleri’nin yer aldığı bir tablo, bir çini ve Orta Asya’dan Anadolu’ya Şehir ve İnsan adlı kitabı armağan etti.

Mustafa Büyük Belediye Binası’nda kendisiyle vedalaşmak için gelen belediye çalışanları ve basın mensuplarıyla da ayrı ayrı fotoğraf çektirdi.

Temasların ve ziyaretlerin ardından binadan ayrılan eski vali, bina önünde bekleyen makam aracına binmeden önce Hendek yöneticileri ve sakinleriyle son kez vedalaştı. Girişte kendisini karşılayan bando takımı uğurlama esnasında da yalnız bırakmadı.

Ziyareti boyunca Vali Büyük’e Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Hendek İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş ve Hendek İlçe Garnizon Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Burak Çelik eşlik ettiler.