Hendek İlçe Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında Hendekli muhtarlarla bir araya gelerek talep, şikâyet ve sorunlarını dinleyen Vali Balkanlıoğlu, muhtarların devlet ile millet arasında köprü görevi ifa ettiğini belirtti. Vali Balkanlıoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıya Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, ASPB İl Müdürü Mutlu Işıksu, İl Tarım Müdürü Mehmet Erdemir, İlçe Emniyet Müdürü, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, İlçe Jandarma Komutanı, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile muhtarlar katıldı.

SEÇİLMİŞ OLMAK



Tüm birimlere muhtarların istek, dilek ve şikâyetlerini özellikle ele almalarını ve yapılabilecek talepleri yerine getirmeleri, yapılamayacak olanları da yetkili mercilere iletmeleri konusunda gerekli talimatların verildiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, İçişleri Bakanımız, bütün Bakanlarımız, muhtarlarımıza çok değer veriyor. Çünkü seçilmiş olmak önemli bir şeydir. İnsanlarda sana oy veriyor ve seçiyor yani insanların sizi beğenmesi, başında görmek istemeleri önemli bir olay. Seçilmiş insanlara değer verilmesi demokrasinin beşiğidir. " dedi. Muhtarların sorun ve taleplerini dinleyerek görevlerinde başarılar dileyen Vali Balkanlıoğlu, sorunların çözümü konusunda yardımcı olunacağını ve taleplerin değerlendirileceğini belirtti.
 
Muhtarların Hendek Belediyesi ile ilgili isteklerini not alarak cevap veren Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, yaptıkları tüm çalışmaların ilçeyi daha iyi seviyelere çıkartmaya yönelik olduğunu belirterek muhtarlardan gelen yol yapım ve onarımla ilgili taleplerin belirlenen programlar ve imkanlar dahilinde en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.  Sadece Dikmen’de bu yıl 50 km yol yaptıklarını söyleyen  Başkan Püsküllü, “ilçemizdeki çalışmalarımız birlik ve beraberlik içinde sürecek” dedi. Kaymakam Orhan Burhan’da muhtarlarla düzenli olarak biraraya geldiklerini ifade ederek mahallelerdeki sorunları el birliği ile çözdüklerini ifade etti. Kaymakam Burhan, başta Vali İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere programa katılanlara teşekkür etti. Programın sonunda Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula Vali İrfan Balkanoğlu’na günün anısına hediye takdim etti.