Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonu’ndaki seminerde ilk olarak Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği’nden polis memuru Yavuz Özdemir konuştu.  Özdemir kendisini dinleyen öğrencilere polislik mesleği ve toplum destekli polisliğin özelliklerini anlattı. Yavuz Özdemir suç ve suçlularla mücadelede toplum – polis iletişiminin önemine değindi. Özdemir daha sonra öğrencilerden gelen soruları yanıtladı ve konuşmasını bitirdi.


Özdemir’den sonra mikrofonu Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’nden narkotik uzmanı ve Türkiye Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi’nde (TUBİM) görevli Harun Yıldırım aldı. Harun Yıldırım da gençlerin uyuşturucu batağına nasıl çekildiğini  adım adım anlattı ve meslekte karşılaştıkları olaylar üzerinden somut örnekler verdi. Yıldırım bu konuda arkadaş ortamının etkili olduğuna işaret edip, bir kereden bir şey olmaz düşüncesiyle başlanan uyuşturucu kullanımının daha sonra kurtulması imkansız bir bağımlılığa dönüştüğüne vurgu yaptı.


Yıldırım uyuşturucu kullanımının vücutta ve psikolojide yarattığı tahribatlara da değindi ve herhangi bir şekilde uyuşturucuya başlayan ve başkasının başladığına şahit olanların hiç çekinmeden polis ve jandarmadan yarım istemesi gerektiğini dile getirdi.


Yıldırım ayrıca sigara ve alkolün uyuşturucu kullanımında başlangıç olduğuna dikkat çekip bu iki maddenin küçümsenmemesi gerektiğini söyledi.


Hendek İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş ve Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan’ın da katıldığı seminer Harun Yıldırım’ın sunumundan sonra sona erdi.