Üç usta birarada

Ustalar, Rasimpaşa Camii için buluştu

Ünlü Mimar Salim Alp, Ünlü Hattat Hüseyin Kutlu ve ünlü Nakkaş Semih İrteş Hendek’te Başkan İnci ile Hendek Rasimpaşa Camii’nin iç mimarisini konuştular. Toplantıya İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün’de katıldı.

İslam Dünyasının sayılı hattatlarından Hüseyin Kutlu, ödüllü nakkaş Semih İrteş ve Rasimpaşa Camii’nin mimarı Salim Alp Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin misafiri oldular. Hendek Merkez Rasimpaşa Camii’nin hat ve tezhip çalışmalarını yapacak olan iki büyük usta, Başkan İnci ve Mimar Salim Alp ile detayları görüştüler.

Türkiye’nin ünlü mimarlarından Salim Alp tarafından projesi hazırlanan Hendek Merkez Rasimpaşa Camii’nin hat ve tezhip çalışmalarını iki büyük ustanın yapacak olmasından büyük onur duyduğunu belirten Başkan İnci, “Değerli hocalarımızın bir çok camii de imzası var, bizim camimizde de imzalarının olması bize mutluluk veriyor. Eserimizi, hiçbir şeyden kaçmadan ve özenerek yapıyoruz.”dedi.

Ankara Diyanet Camii dahil olmak üzere Dünya’nın çeşitli yerlerinde 17 cami yapan Salim Alp tarafından projesi hazırlanan camiinin hat çalışmasını Şakirin Cami, Adana Sabancı Camii başta olmak üzere bir çok ünlü caminin hat çalışmasını yapan Hattat Hüseyin Kutlu, tezhip çalışmalarını ise ödüllü nakkaş Semih İrteş yapacak.