Bir çok kurum ve kurluşta üst düzey yönetici olarka görev alan  Gülsüm AZERİ  01.01.1951 Hendek doğumlu, evli ve 2 çocuk annesi olduğu öğrenildi. 

Gülsüm Azeri’nin Şişecam serüveni başlamadan öncesine dönelim birazda. Sakarya’nın Hendek ilçesinde üç çocuklu bir ailenin kızı olarak doğan Gülsüm Azeri, Avusturya Kız Lisesi’nde okumak için İstanbul’a geldi. Ardından Arnavutköy Amerikan Kız Koleji’nde 5 yıl eğitimine devam etti. Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra ise, iki yıl endüstri mühendisliği masterı yapan Azeri, Çukurova Holding’de başladığı iş hayatının ardından, 1981’de Şişecam Topluluğu’na katıldı ve tam 30 sene farklı kademelerde, farklı görevlerde çalıştı. Ekibiyle birlikte, Türkiye, Rusya ve Bulgaristan’da 15 fabrika kurdu. 1994'ten bu yana, kimya, cam elyaf, madencilik, cam ev eşyası sanayileri, perakende, kağıt karton -ambalaj, düz cam, otomotiv camları, beyaz eşya camları ve solar enerji camlan dallarında CEO olarak yöneticilik yaptı. Her bölümde deneyim kazandı.

İş dünyasında artık kadının sesi daha gür çıkıyor.

Başarı ve kadın yönetici öyküleri hep aynı karede yer alıyor. Azim, disiplin ve üretkenlik kadın eliyle birleşince, şirket performansında başarı grafiği de yükseliyor. Bir çok şirketin tepe yönetiminde kadın egemenliği artıyor. Türk kadın yöneticilerin başında olduğu dev şirketlerin sayısı hızla artıyor.Türkiye, yüzde 25 kadın yönetici oranıyla yüzde 20’lik dünya ortalamasının üzerinde. Türk kadınlarının yönetimindeki bazı büyük şirketler arasında ise “Vodafone Türkiye (CEO Serpil Timuray), Coca - Cola (Türkiye Başkanı Galya Molinas), Pepsi (Asya Pasifik Başkanı Ümran Beba), Nokia Türkiye (Genel Müdür Çiçek Uyansoy İcan), Mastercard (G. Avrupa Genel Müdürü Özlem İmece), Visa Europe (Bölge Genel Müdürü Berna Ülman), Intel (Ortadoğu, Türkiye, Afrika Direktörü Ayşegül İldeniz), Boyner Büyük Mağazacılık (Genel Müdür Aslı Karadeniz), YKM (Genel Müdür Jaklin Güner), Citibank Türkiye (Genel Müdür Serra Akçaoğlu), Şekerbank (Genel Müdür Meriç Uluşahin), Tekstilbank (Genel Müdür Çim Güzelaydınlı) yer alıyor. Uzun soluklu deneyim Türkiye’nin önde gelen kadın yöneticilerinden bir önemli isim de Gülsüm Azeri. 30 yıl gibi oldukça uzun bir süre Şişecam’ın değişik noktalarında görev alan Gülsüm Azeri, “İşletme Yönetimi” alanındaki başarılarıyla GÖZLEM’in seçici kurulundan ödül almaya hak kazandı. Temmuz 2011’den itibaren OMV’in Türkiye CEO’su olarak görev yapan Azeri’nin iş yaşamında Şişecam “uzun soluklu” bir deneyim. 1981 yılında adım attığı Şişecam’da tam 30 yıl değişik bölümlerde çalıştı. Gülsüm Azeri'nin kariyer yolculuğu Şişecamla büyüdü, olgunlaştı. Şişe bölümü hariç, kimyasallar, cam eşya ve düz cam bölümlerinde Grup Başkanlığı yapan Azeri, bu üç birimin tepe yöneticisi olarak 3 ayrı CEOluğu, kendi kişiliğinde temsil etti. 15 fabrikanın kuruluşunda rol aldı, yabancılarla ortaklıklarda misyon üstlendi. Camın ateşine kadın elini değdirdi.

Ciddi emekler 
Gülsüm Azeri, başarının sırrını ise şu şekilde özetliyor: “Aile faktörünü çok önemsiyorum. Ulaşılabilecek en iyi eğitimin bir hayat felsefesi olarak ele alındığı, insanların en önemli değerlerinin eğitimle elde edildiği ve başarmanın ise doğal bir görev olarak zaten beklendiği bir eğitim aldım. Yaptığım her işe ciddi emek verir, tam konsantrasyon ile sınır koymadan çalışır ve başarıdan çok iyi bir çıkarım almaya odaklanırım. Bu gerçekleşince de büyük keyif alırım. Pek çok farklı işi yönettim ve her birinde bu iş coşkusunu arkadaşlarıma da aşılamaya çalıştım.” 

TİM Yönetimi ve THY 
Yöneticiliğin yanı sıra Gülsüm Azeri, İstanbul Sanayii Odası (ISO) Yönetim Kurulu üyeliği, ISO Meclis üyeliği ve ISO Meslek Komitesi Başkanlığı, TİM Yürütme Kurulu üyeliği, Toprak ve Çimento Ürünleri İhracatçılar Birliği Başkanlığı, DEİK Yönetim Kurulu üyeliği ve İcra Kurulu üyeliği yaptı. 2005 yılından itibaren Başbakanlık Etik Kurulu'nda özel sektörü temsilen görev yaptı. Azeri, 8 Nisan 2011 tarihinde THY Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi. 


OMV’de CEO 
Petrol Ofisi’nin sahibi Avusturyalı petrol ve doğalgaz şirketi OMV’nin Türkiye CEO’su Gülsüm Azeri oldu. Azeri, OMV Petrol Ofisi A.Ş. ve OMV Gaz ve Enerji Holding A.Ş. CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi ve OMV Petrol Ofisi Holding A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı'dır. Azeri, yeni görevini şu sözleriyle özetliyor: “Geçmişimin ve deneyimlerimin bu pozisyon ile çok uyumlu olduğunu düşünüyorum.  Enerji sektörü hem ülkemiz için çok önemli hem de çok dinamik bir sektör. OMV ise, Türkiye'ye inanan, ciddi yatırım yapan uluslararası büyük bir enerji şirketi." 
Gülsüm Azeri kimdir? 
Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği ve aynı üniversite Endüstri Mühendisliği Master mezunu olan ülsüm Azeri, Avusturya Lisesi ve Robert Lisesi eğitimi nedeniyle ileri derecede Almanca ve İngilizce konuşuyor. Evli olan Azeri iki erkek çocuk annesi. Kariyerinin önemli bir bölümünde Şişecam üst yönetiminde görev alan Gülsüm Azeri, 1994-1998 yılları arasında Şişecam Kimyasallar Grup Başkanlığı, 1999-2007 yılları arasında Şişecam Cam Ev Eşyası Grup Başkanlığı, 2007-2011 yılları arasında Düzcam Grup Başkanlığı görevlerinde bulunmuş olup, aynı zamanda 1994-2011 yılları arasında Şişecam İcra Komitesi üyeliğini de sürdürdü. Azeri, 2004-2008 yılları arasında Avrupa Cam Federasyonu Cam Ev Eşyası Komitesi Başkanlığı görevini üstlenirken, 2009-2011 yılları arasında da Avrupalı düzcam üreticilerinin birliği olan “Glass for Europe”’da Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.