Sakarya Üniversitesi ile Lviv İvan Franko Milli Üniversitesi arasında akademik işbirliği sağlanması amacıyla düzenlenen “Uluslararası Türkiye Ukrayna İlişkileri: Kazak Dönemi (1500-1800)” konulu sempozyuma katılan 70’den fazla tarihçi Hendek Belediyesi’nin misafiri oldular.  


Bu tepe tarih öğretiyor

Sempozyum Başkanı ve SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel Öztürk,  tarih, edebiyat, kültür ve sanat alanında Türkiye ve Ukrayna arasında akademik çalışmaları geliştirmek amacıyla düzenledikleri sempozyum katılımcılarını Bayraktepe’de ağırlayan Başkan İnci’ye teşekkür etti. Yemeğe Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Alpargu’da katıldı.



“Geçmişten geleceğe bakıyoruz,

Günümüzü bilinçli yaşıyoruz”

Sempozyuma katılan akademisyenlerle tek tek ilgilenen Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek ile ilgili bilgiler verdi. Bayraktepe’nin yapılış sürecini anlatan İnci, “Tarih kokan bir tepe de sizin gibi değerli tarihçileri ağırlamaktan son derece mutluyuz. Tarihin önemini farkında olan bir başkan olarak ‘Geçmişe iyi bakıyoruz, geleceği bilinçli yaşıyoruz’ sloganı ile çocuklarımıza bir nebze katkıda bulunabildiysek bundan şeref duyarız” dedi.



İnci’ye teşekkür ettiler

Ukrayna Lviv İvan Franko Milli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volodımır Melnık, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye tarihe verdiği önemden dolayı ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti. Bilim adamlarının bir araya gelmelerinin önemine değinen Melnık, bu anlaşmanın felsefe, tarih, iktisat ve dil alanlarında iyi uzmanların yetişmesine vesile olacağını vurguladı. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci misafirlere çeşitli hediyeler vererek, Bayraktepe’yi ve Hendek Kültür Evi’ni gezdirdi.