TDBB’nde  Nihat Zeybekci görevi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na devretti. Çok sayıda yurt içi ve yurt dışı katılımcının hazır bulunduğu Genel Kurulda, oy çokluğuyla Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yeni birlik başkanı olarak bayrağı devraldı. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’de TDBB Başkan Yardımcısı olarak yeni yönetimde görev aldı.


Birliğin( TDBB) 3. Olağan Genel Kurulu, İstanbul Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Olağan Genel Kurul Toplantısına İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, KKTC İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Birlik Başkanı Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Birlik Kurucu Başkanı İstanbul Milletvekili Erol Kaya, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç, Türk Konseyi Genel Sekreteri Halil Akıncı ve çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı davetli yabancı misyon şefleri ve temsilcilerin katılımları ile gerçekleştirildi.
ORTAK AKILLI DÜNYA ÖLÇEKLİ ŞEHİRLER KURALIM
TDBB yeni Başkanı Karaosmanoğlu, ‘’Her birimiz çok önemli şehirleri, çok büyük insan kitlelerini temsil ediyoruz. Her şehrin birliğimizden beklentisi, birliğimizin her şehirden beklentisi var. Yeni dönemde öncelikle saflarımızı, aramızdan ışık sızmayacak şekilde sıklaştırmamız gerekiyor. Dünya arenasında ülkelerimizi, şehirlerimizi temsil etmek, dünya şehirleriyle boy ölçüşmek için, ortak akılla hareket etmemiz gerekiyor’’ ifadesini kullandı. Başkan Karaosmanoğlu, birlik eski başkanları Kaya ve Zeybekçi ile emeği geçen herkese de teşekkürlerini iletti.
TDBB’Yİ ÖNEMSİYOR VE DESTEKLİYORUZ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar’da yaptığı konuşmada, küçük meselelere bakmadan fotoğrafın bütününü görmek gerektiğini ifade ederek, ''Türk dünyasındaki şehirlerin ve kasabaların daha çok kaynaşması için elimizden geleni yapmamız lazım. Türk Dünyası Belediyeler Birliği genç bir oluşum, ekonomik bakımdan desteklenmesi lazım. Biz de hükümet olarak, bakanlık olarak elimizden geleni yapmaya amadeyiz'' dedi. İç İşleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin’de birliğin öneminden bahsetti ve uluslar arası alanda yapılan eğitim bilgi paylaşımı çalışmalarının çok önemli olduğuna işaret etti.