Karayolları ve Trafik Güvenliği haftası çerçevesinde Hendek'te bir dizi etkinlik gerçekleştiriliyor. Karayollarında trafik güvenliği ve kazaların önüne geçilmesi için gerekli bilincin sağlanmasının hedeflendiği hafta çerçevesinde Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğünce bir dizi etkinlik gerçekleştiriliyor.

Etkinlikler çerçevesinde ilköğretim okulları ve yüksek eğitim kurumlarında eğitici programlar,seminerler gerçekleştiriliyor. Etkinliklerin başlangıcında bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Trafik kazalarının önlenmesi için toplumun bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekerek düzenlenen eğitmler ve ilköğretimden itibaren konulan trafik dersleriyle gelecek nesillerin duyarlılığının arttırılmasının hedeflendiğini vurguladı. 

Baş konuşmasında trafik kurallarına uymanın kanuni değil ahlaksal bir sorumluluk olması gerektiğine dikkat çekerek,'' ceza yemekten korkmak değil, başkalarının hayatına zarar vermek ve saygısızlık etmekten çekinmek  en etkili şey olacaktır'' ifadesine yer verdi..