Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği personeli İlçemizde hafız yetiştiren Sarıdede Kuran Kursunda öğrencilerle bir araya gelerek ‘Polis Kimdir ? ’ isimli seminer verdi.
 
İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro personeli Yavuz Özdemir tarafından düzenlenen seminere İmam Hatip orta öğretim kısımlarında eğitim gören ve aynı zamanda hafızlık eğitimi alan 40 öğrenci katıldı.  Öğrencilerle karşılıklı diyalog kuran Özdemir, öğrencilerin zaman zaman yaşadıkları sıkıntılarını dinledi. Özdemir konuşmasına şöyle devam etti, “ sevgili öğrenciler, biz polisler olarak sizlerin huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitimlerinizi tamamlamanızı istiyoruz. Bu kapsamda okul giriş ve çıkış saatlerinde okullarınızı kontrol eden ekiplerimiz bulunmaktadır. Okul çevresinde tanımadığınız şahısları gördüğünüzde polis amcalarınıza bildirin.” Dedi. Ayrıca Toplum Destekli Polis Memuru yavuz özdemir seminerde öğrencilere polisin ne olduğu, polislik mesleğinin amaçları ve görevleri, hırsızlık, kapkaç, kavga, şiddet olayları karşısında polisin aldığı ve alacağı önlemler, bu tür durumlarda polisin nasıl hareket edeceği konuları hakkında bilgi verdi.

Seminer sonunda öğrenciler Polis abileriyle hatıra fotoğrafı çektirdiler. Sarıdede Kuran Kursu Müdürü Ömer Hüsnü Zengin, İlçe Emniyet Müdürlüğüne ve Toplum Polisi Yavuz Özdemir’ e seminerden duydukları memnuniyetlerini dile getirdi.