Liglerin açılışını Vali yardımcısı Şakir Özdikici, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu ve Karate Federasyonu Başkan Vekili Meydan Kobaş ile birlikte yaptı.

 

Müsabakalara İstanbul, Yalova, Bolu, Bursa, Düzce, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Eskişehir, Gaziantep illeri katılırken bu illerden gelen 840 sporcu dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti. Sabah 09.30 da başlayan karate ligi maçları yedi müsabaka alanında yapılarak gece 22.30'da sona erdi.

 

Turnuvada yarışan Hendek Belediyesi Karate takımı ve Hendek Halk Eğitim Merkezi Karate sporcuları üstün başarı elde ettiler. Turnuvada yarışan Hendekli karateciler  9 altın madalya, 7 gümüş madalya, 18 bornz madalya alarak büyük bir başarıya imza attı. 

 


Hendek Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi
 Antrenörlerinden Nurkan Kayacık ve Soner Açıkyol kazananları ve kazanamayanları çabalarından dolayı teşekkür etti. Yılın ilk lig maçı olmasına rağmen gayet iyi bir sonuç aldıklarını dile getiren Kayacık ve Açıkyol “önümüzde daha çok lig maçı var, diğer müsabakalara daha güzel hazırlanıp altın madalya oranımızı arttırmayı hedefliyoruz” dediler. 

 

Hendek Beledeye Başkanı Ali İnci ise Hendekli tüm karatecileri almış oldukları başarıdan dolayı tebrik ederken aynı zamanda diğer tüm lig müsabakalarında altın madalya oranının arttmasını istediği dile getirdi ve sporcuları başarılarından dolayı tebrik etti.



Hendek Halk Eğitim merkezi Müdürü Necati Tan ve Halk Eğitim Merkezi çalışanları derece alan tüm sporcuları tebrik etti. Daha yolun başındayız diyen Necati Tan, zamanla daha güzel sonuçlar alacaklarını ifade etti.