Hendek darbeye dur dedi

Darbe girişimine karşı tek yürek, tek ses olan Hendek halkı, belediye önünde toplandı. Binlerce vatandaş ellerinde bayraklarla Demokrasi Şöleninde buluşarak darbeye dur dedi.

Hendek Belediyesi önünde düzenlenen Demokrasi Şölenine 25. Dönem Sakarya Milletvekili, Kaymakam İdris Akbıyık, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun, Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Erci, MHP İlçe Başkanı Turgur Babaoğlu, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaşlar katıldı.

Hendek, Milli İradeye sahip çıkıyor

Darbe girişiminden sonra Hendekliler iki gündür sokaklarda, Demokrasiye, milli iradeye sahip çıkıyor. Binlerce Hendekli, saat 21.00 da toplanıp sabaha kadar Demokrasi nöbeti tuttular.

Hendek Belediyesi önünde kurulan platforma çıkan protokol mensupları, Demokrasiye, milli iradeye, birlik ve beraberliğe sahip çıkılması gerektiğini söyleyerek, halkın meydanlardan ayrılmamalarını söylediler.

Ulusal bir gün yaşıyoruz

Programda ilk olarak MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu bir konuşma yaptı. Babaoğlu konuşmasında “ Ulusal bir gün yaşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, mevzu vatansa gerisi teferruattır. Milletimiz her dönem zorlukların karşısında bir ve beraber olmayı başarmıştır. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin “ Dedi. 
Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde yazılacak olan bugünün kahramanları sizlersiniz
AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu da konuşmasında “ Hep birlikte tarihi bir gün yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde yazılacak olan bugünün kahramanları sizlersiniz. Girişim olduğu andan itibaren meydanlarda toplandınız, teşekkür ediyoruz. Tankların tüfeklerin karşısında siper olup, şehit olan kahramanlarımıza selam olsun. Bu Milet vatanına sahip çıktığı sürece kimse ülkemize zarar veremeyecektir. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan dik durma sırası sizlerde dediği andan itibaren, bu millet görevini almış ve tek başına silahsız bir şekilde namluların karşısına geçerek bu darbeyi bastırmıştır “ Dedi.

Demokrasiye nasıl sahip çıkılırmış tüm Dünya’ya göstertiniz

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püskülü de bir konuşma yaptı. Başkan Püsküllü “ Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu, Sakarya, Hendek ve tüm Türk halkı Dünya’ya bir kez daha göstermiştir. Bundan sonra inşallah Türkiye Cumhuriyeti içerisinde darbe olmayacaktır ve Türk halkı da buna müsaade etmeyecektir. Hendek halkına, Sakarya’ya ve tüm Türk halkına çok teşekkür ediyorum. Demokrasiye nasıl sahip çıkılırmış tüm Dünya’ya göstertiniz. Aslında sizler  gelecek nesillere de gösterdiniz.  Gençlerimize ülkenize sahip çıkın diyoruz. Bu ülke sizlerin, gelecek olan nesillerindir. Demokrasiye sahip çıkın. Vatan için, Demokrasi için millet için kendini siper eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar ve yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum “ Dedi.

Milletimiz bu hainlere boyun eğmedi

25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, konuşmasına başlamadan önce tüm şehitlerimiz için Fatiha okunmasını istedi. İnci “ Kızımızın düğününün yarısında haberi aldık. Vali bey aradı ve Valiliğin işgal edildiğini haber verdi. Halkımızı Valilik önünde topladık. Giderken yolumuzu kestiler, silah çevirdiler ve vurun dedim. Hızlı bir şekilde Valiliğe ulaştık. Valiliği ele geçirmemiz gerekiyordu. Arkadaşları aldık ve Valilikte hainler ile mücadele ederek Valiliğimizi ele geçirdik. Üzerimize ateş açtılar ama bize engel olamadılar.  Milletimiz bu hainlere boyun eğmedi, hepinize teşekkür ediyorum. Tekbirlerle Valiliğe girdik ve hainleri emniyete teslim ettik. Sizlerin vergileriyle alınan kıyafetleri hainlere giydirmedik. Çocuklarına iyi bir miras bırakmadılar. Bizim canımız, kanımız, bu vatana bu millete bu bayrağa helal olsun. Seçilmiş olan Cumhurbaşkanına biat etmeliyiz. Sizler Demokrasiye, geleceğe sahip çıkarak, çocuklarınıza iyi bir vatan bırakmak ve Türk’ün gücünü Dünya’ya göstermek için burdasınız. Tek Millet, tek Bayrak, tek vatan, tek Devlet, bunun dışında arayışta bulunanlar bu milleti karşısında bulacaktır. Cumhurbaşkanına, Başbakanına, Demokrasiye sahip çıkan sizlere teşekkür ediyorum “ Dedi.

Türk Milleti Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında teslim olmadı, bugün de hainlere teslim olmadı

Son olarak Kaymakam İdris Akbıyık konuşma yaptı. Akbıyık, Demokrasiye sahip çıkan herkese teşekkür ederek  “ Ülkemizde kara bir gün yaşadık. Türk Milleti Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında teslim olmadı, bugün de hainlere teslim olmadığını meydanlarda Dünya’ya gösterdi. Bu millette bu yürek bu iman oldukça hiçbir iç ve dış güç ülkemizin sırtını yere getiremez. Bütün mazlumların ümidi olmaya devam eder. Tüm ülkemizin her yerinde halkın kahramanca meydanlara dökülmesi, tankların, tüfeklerin önüne çıkması büyük bir kahramanlıktır, Demokrasi bayramıdır. İnşallah bu günleri bir daha yaşamayız. Başta Vekilimiz Ali İnci’ye, Belediye Başkanımıza, ilçe başkanımıza ve sizlere teşekkür ediyorum “ Dedi.  

Konuşmaların ardından, Fehmi Hoca tarafından Sakarya Destanı şiiri okundu. Hendek halkı Demokrasi Şöleni sonrası sabaha kadar, Demokrasi Nöbetini tutmaya devam ederek, dev ekrandan gelişmeleri izledi.