TDBB, Konya’da toplandı

TDBB, Selçuklu Belediyesi ev sahipliğinde toplandı. Toplantıya Hendek Belediye Başkanı ve TDBB Başkan Yardımcısı Ali İnci’de katıldı.

Toplantıda, Bosna Hersek Cumhuriyeti Ilijas Belediyesi, Bulgaristan Cumhuriyeti Mineralni Bani Belediyesi, Kazakistan Cumhuriyeti Arkalık Belediyesi, Moldova Cumhuriyeti Karahasan Belediyesi, Filistin Ulusal Yönetimi Gazze Büyükşehir Belediyesi ve Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti Bahçesaray Bölge İdaresi’nin üyelikleri kabul edildi. Ayrıca 2013 yılında gerçekleştirilmesi planlanan programlar görüşüldü.

TİKA Başkanı Katıldı

Toplantıya, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam da katıldı. Toplantıda konuşan TİKA Başkanı Çam, Türk Dünyası’nda yaptıkları değerli çalışmalar nedeniyle Türk Dünyası Belediyeler Birliği yönetimine teşekkür etti. Özellikle Makedonya Gostivar’da açılan okulu örnek vererek TDBB ile birlikte yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bundan sonraki dönemlerde birlikte yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Davutoğlu ve TDBB heyeti bir arada 


Yönetim Kurulu Toplantısı için Konya’da bulunan TDBB heyetini,  Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Dedeman Otel’de kabul etti.  Birlik Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu birlik çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yönetim kurulu üyelerinin fikir ve görüşlerini belirtmelerinin ardından Davutoğlu TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu nezdinde birlik heyetini kutladı, çalışmalardan memnun olduğunu ifade etti.

Uluslar arası yerel yönetimler ilişkileri


Davutoğlu, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin çalışmalarının daha kapsamlı olması gerektiğini,” Türk Dünyası” ile birlikte komşu, akraba ve dost bütün şehirlerle ilgilenmek gerektiğini söyledi. Davutoğlu, “Özellikle “Arap Baharı” sonrası demokrasiye geçiş yapmaya çalışan ülke ve şehirlerin yerel ilişkilere çok ihtiyacı var.” dedi. Bakan Davutoğlu, her türlü desteğe hazır olduklarını,”Uluslararası Yerel Yönetimler İlişkileri” ile ilgili çalışma başlatacaklarını söyledi.

Başbakanla Kahvaltı

TDBB heyeti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Konya Sanayi Odası tarafından Ekonomi Ödülleri programına da katıldı.