TDBB, 2013 eğitim programı başladı
TDBB Uluslararası Yerel Yönetimler Araştırma Eğitim ve Kültür Merkezi(UYEM) tarafından gerçekleştirilen eğitimler 2013 yılı çalışmalarına başladı. Eğitim programına TDBB Başkan Yardımcısı ve Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’de katıldı.

Tunuslu heyete sunum

2013 yılının ilk programın konuğu Tunus heyeti oldu. Bir süre önce Türk Dünyası Belediyeler Birliği tarafından ziyaret edilen Tunus'un belediye yöneticileri ve İç İşleri Bakanlığı temsilcileri eğitim programı için Türkiye’ye geldi. 4 gün sürecek eğitimin açılışı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Açılışa TDBB Başkanı ve  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Birlik Başkan Yardımcısı Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker katıldı.

Burası sizin eviniz

“Burası sizin de eviniz” diyen Başkan Karaosmanoğlu, geçtiğimiz ay Tunus’u ziyaret ettiklerini hatırlatarak, “Tunus’u görmek beni çok mutlu etti” dedi. Şehirlerin insanı korkutmaması gerektiğini aksine kucaklaması gerektiğini söyleyen Karaosmanoğlu, “Su, hava ve toprağın kirlenmemesi, tertemiz tutulması gerekiyor. 3’ünden birinin kirletilmesi halinde insanlığı kirletmiş oluruz. Yerel yönetimlerin ve hükümetin en önemli görevi budur” dedi. Tunus ile ilişkilerin genişletilmesini isteyen Karaosmanoğlu, “Tunus’tan gençlerinizi gönderin, burada ağırlayalım. Burada çalışsınlar, sistemi öğrensinler” dedi. Konuşmaların ardından Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Yerel Yönetimlerin Mali Yapısı konulu sunum yaptı.

Türkiye çömert bir ülke

Kocaeli’de belediyenin çok çalıştığını ve insanlarında belediye için çalıştığını gözlemlediklerini söyleyen Tunus İçişleri Bakanlığı Temsilcisi Ouni Bauraoun, Tunus’a bu bilgi ve tecrübenin getirilmesini istedi. Tunus İç İşleri ve Dış İşleri Bakanlığı’ndan yetkililer ile belediye personellerinin katıldığı toplantıda konuşan Tunus İç İşleri Bakanlığı Temsilcisi Ouni Bauraoun, Türkiye’de çok iyi karşılandıklarını belirtti. Devrimden sonra sıkı çalışmaya başladıklarını söyleyen Bauraoun, “Birçok zorlukla karşı karşıyayız. Yeni Tunus’u oluşturmak ağır bir iş. Bu noktada Türkiye’nin bize yardım edeceğine inanıyoruz. Türkiye bize 35 milyon doları hibe eden, cömert bir ülke. Hibe edilen bu parayla belediyelere ekipmanlar alındı ve çalışmalar başlatıldı” diye konuştu.

Tunus heyeti Karaosmanoğlu’na el yapımı Tunus halısı, kurabiye, el yapımı çanta, hurma, Beja Belediyesi’nin simgesi olan zeytinin tablosunu hediye ettiler.