Emniyet yetkililerinden alınan bilgilere göre olay, 22.12.2015 gününde meydana geldi. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Güven Timlerinin yaptıkları istihbarı çalışmalar neticesinde Yeni Mahallede bir iş yerinde, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti yaptıklarını tespit ettiler. Eş zamanlı operasyonla düğmeye basan ekipler,  R.Y ve K.T isimli şahısların iş yerlerine ve evlerine gitti. Ekiplerin işi yerine geldiğini gören uyuşturucu taciri K.T, esrar diye tabir edilen maddeyi yanmakta olan sobaya attı. K.T’ nin bu hareketi polislerin dikkatinden kaçmadı.



Sobaya su döken ekipler yanmakta olan 200 gr satışa hazır vaziyette  olan esrarı sobadan çıkardılar. Üst araması yapılan  K.T nin üzerinde ise bir miktar sahte para ele geçirildi. Şahısların evlerinde de arama yapan ekipler, R.Y’ nin evinde ruhsatsız kurusıkı tabanca ele geçirdiler.

Ekipler daha sonra şahısların ifadelerinin alınması için karakola getirdiler. Şahısların ifadelerinin alınması ve sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildiler.

Şahısların Her ikisininde tutuklandığı belirtildi.
 
Emniyet yetkilileri, kötü ve kötülükle mücadelenin gece gündüz, sıcak soğuk demeden devam ettiğini sylediler. Halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve uyuşturucu ile mücadele yürüten ekipler, çalışmalara kararlılıkla devam edileceğini belirttiler. Ayrıca emniyet yetkilileri, suç ve suçlularla mücadele de daha etkin olabilmek için vatandaşlarımızın bu gibi konularda 155 Polis Merkezini aramalarını ifade ettiler.