Öğlen saatlerinde sarı bir yılan, beton arma bir evin, dış duvarında yer alan su giderinin çıkış alanına giren farenin peşinden girdiği düşünülen yılan, girmiş olduğu su giderinde sıkışmasını fark eden ev sahibi Yaşar Pehlivan, yılanın diğer yarısının dışarda kaldığını, baş kısmınınsa su giderinden içeriye girmek suretiyle girmiş olduğu duvarın içerisinde sıkışıp kaldığını fark etti.

Ardından işe koyulan hane sahibi, yaşanan olay sonrasında ilk esnada ne yapacağını şaşırıp. Ardından işe koyulan ev sahibi Yaşar Pehlivan yılanın sıkışmış olduğu, su giderinden canlı olarak kurtarabilmek için, gerek evin içerisinde gerekse duvar dışında duvar fayanslarını ve tuğlaları kırıdı. 

Çok hassas olan yılanın derisine zarar vermemek için, bir hayli uğraşı sarf eden Pehlivan sıkışan yılanı zarar vermeden kurtarmayı başarmasıyla son buldu. 

Yaşanan olay sonrasında, hayvan sever ve her canlıya olan saygının bir kez daha gösterildiğini, yapmış olduğu tüm fedakârlıklardan ötürü Yaşar Pehlivanı tebrik ederiz.