Diyarbakır Emniyet Müdürüyken uğradığı saldırı sonucu 5 polis memuruyla birlikte şehit edilen Ali Gaffar Okkan için Hendek’te mezarı başında anma töreni düzenlendi. Törene, eski Diyarbakır şimdi Merkez Valisi Cemil Serhatlı, Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Eskişehir Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Gaffar Okkan'ın eşi Zerrin, kızı Sezin, ablası Sebahat Arslan ve Gülsüm Özgen, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın özgeçmişi okundu.

Ali Gaffar Okkan’ın dost ve arkadaşlarını, Hendek’imizin fahri hemşehrileri ve Hendek sevdalıları olarak görüyoruz

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de, yaptığı konuşmada, Diyarbakır halkının Ali Gaffar Okkan'ı unutmadığını ve ismini çocuklarına verdiğini söyledi. İnci, " Biz geçmişte güzel bir sempozyum düzenleyerek, bir kardeşlik hikayesi adlı bir kitap çıkardık. 101 Gaffar çocuğu Hendek’e getirdik. Diyarbakır halkı çocuklarına Ali Gaffar Okkan ismini vermişlerdir. Şu anda o çocuklar onüç yaşındalar. Diyarbakır’da Ali Gaffar Okkan, hatta Ali Gaffar Yavuz ismini de vermişlerdir. Biz bu derece hassasiyet gösteren Diyarbakır halkına teşekkür ediyoruz. Artık Şehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan’ın dost ve arkadaşlarını, Hendek’imizin fahri hemşehrileri ve Hendek sevdalıları olarak görüyoruz “ Diyerek Şehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan, onunla birlikte şehit edilen arkadaşları ve vatan için şehit olan tüm şehitleri rahmetle andıklarını söyledi.

Vatan için canını feda edenleri unutmayacağız

Kaymakam Mustafa Ayhan da bir konuşma yaparak, Ali Gaffar Okkan’ın milletin bekası ve vatanın geleceği için canını feda eden binlerce şehitten biri olduğunu söyledi. Kaymakam Ayhan “ Gaffar Okkan Hendek’te doğup büyümüş ve vatanın birçok yerinde önemli görevler yaptı. Maalesef Diyarbakır’daki görevi sırasında şehit edildi. Kendisine ve bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu millet kendisi için canını feda insanları hiçbir zaman unutmamıştır. Bunun bir göstergesi olarak 13. yıl dönümünde hep birlikte burada Okkan’ı anıyoruz “ Diyerek, .Ali Gaffar Okkan başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle andığını söyledi.

İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin’in okuduğu duanın ardından yakınları ve katılımcılar, Okkan’ın mezarına karanfil bıraktı, katılımcılara lokum ikram edildi.

Anma töreni sonrası Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın babası Fikri Okkan’ın fırınına geçildi. Orada misafirlere ikramlar yapıldı.