Eski Orman Deposu yanında düzenlenen etkinliğe Kaymakam Orhan Burhan, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş,  Sakarya İl Orman Bölge Müdür Yardımcısı Adil Şencan, Hendek Orman İşletme Müdürü Mustafa Arpacı, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Ormanlar Eşsiz bir Dünya nimetidir

Program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Sakarya İl Orman Bölge Müdür Yardımcısı Adil Şencan yaptı. Şencan konuşmasında “ 1972 Yılından bu yana Dünya Ormancılık Günü olarak kutlanan 21 Mart, 2013 yılından itibaren uluslararası ormancılık günü adıyla Birleşmiş Milletlere üye ülkeler tarafından ormanların öneminin daha iyi kavranması, ormansızlaşmanın zararlarını toplumlara anlatılması için kutlanmaktadır. Bu nedenle ülkemizdeki doğal kaynakların korunması ve gelecek nesillere aktarılması büyük önem taşımaktadır. Bölge müdürlüğü olarak ormanların eşsiz bir Dünya nimeti olduğunu, gerektiğinde insanlarımızın faydasına yapılan işlerde kullanılabileceğini düşünmekteyiz. Bugün burada Şehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan’ı rahmetle anarak onun anısına hatıra ormanı açılışı da yapacağız “ Diyerek, Dünya Ormancılık Gününü kutladı. 



Konuşmaların ardından Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın özgeçmişi okundu. 
Şiirler ve Folklor Gösterisi

Programda, İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri şiirler okuyup, koro halinde orman ile ilgili şarkılar söylediler. Daha sonra Yeni Yüzyıl İlköğretim Okulu öğrencilerinin folklor gösterisinin ardından, Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan anısına düzenlenen Hatıra Ormanının açılışı yapıldı.  


Açılış

Hatıra Ormanının açılışı, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin’in yaptığı duanın ardından yapıldı. Ali Gaffar Okkan Hatıra Ormanı’nın açılış kurdelesi, Kaymakam Orhan Burhan, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş ve Ali Gaffar Okkan’ın yeğeni Levent Aslan tarafından hayırlı olsun dilekleri ile birlikte kesildi. 

Açılış sonrası Ali Gaffar Okkan Hatıra Ormanına 2000 adet fidan dikimi yapıldı. İlk fidanı Kaymakam Orhan Burhan ve Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü birlikte diktiler.