Hendek Kaymakamlığı, Hendek Belediyesi ve Sakarya Şairler Birliği ile ortaklaşa düzenlenen Şairler Gecesi Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Gecede Sakarya Şairler Birliği şairleri tarafından okunan şiirlerle unutulmaz bir gece yaşandı. Geceye İlçe Kaymakamı Mustafa Ayhan, İlçe Müftüsü Ekrem Saylam, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, AK Parti eski İlçe Başkanı Şenay Sakal, İlçe Seçim Müdürü Yaşar Durmuş, Hendek muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Baylan, Sağlık Grup Başkanı Metin Polat, AK Parti Kadınlar Kolları Başkanı Gülşen Fatma Dursun ve arkadaşları ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Sevgi, saygı ve hoşgörü

Gecenin açılış konuşmasını yapan Sakarya Şairler Birliği  Başkanı Avni Öztürk; “ Bizlere bu imkanı sağlayan Hendek Belediye Başkanı Sayın Ali İnci’ye, programın yükünü çeken İlçe Tarım Müdürü Temel Ata’ya ve programa emeği geçen herkese  teşekkür ediyorum. Birliğimizin üstlendiği en önemli görev, toplumda irtifa kaybeden  sevgi, saygı ve hoşgörünün yeniden tesisine katkı sağlamaktır” dedi.

Bir kadın düşledim adı ana

İlçe Tarım Müdürü Temel Ata’nın  sunuculuğunu yaptığı programda Sakarya Şairler Birliği üyesi şairler eserlerini seslendirirlerken saz sanatçıları da halk müziği dalında eserleri seslendirdiler. Neyzen Tuba Gülyeşil çaldığı ney eşliğinde AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülşen Fatma Dursun’da  “Bir kadın düşledim adı ana” şiirini seslendirdi.
 
 
Kültürel değerler önemli

Programda bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Mustafa Ayhan, “Bu tür kültürel değerlerin yaşatılması ayrı bir önem arz ediyor. Bugünkü çaba  bu değerlerin yaşatılması adına yapılan mücadelenin bir göstergesidir. Sizlerin gönül deryalarınızdan  çıkarttığınız  sözlerin mısralara  dönüşmesini yaşıyoruz. Anadolu her zaman  acısını ve tatlısını şiirle dile getirmiş, ifade etmiştir. Geceyi onurlandıran katılımcılara ve Sakarya şairler birliği üyelerine teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Türkçemize sahip çıkalım

Program sunucusu İlçe Tarım Müdürü Temel Ata, Türkçe’nin batı hayranlığı sonucu çirkinleştirildiğini dizelerle anlattığı şiir büyük alkış aldı.
 
Şiir, çaresizliğin gözyaşıdır

Şairler  tasavvuf, sevgi ve aşk dalında  değişik şiirler seslendirdiler. Sazda Baki Gönülal ve  Burhan Coşkun halk müziği dalında seslendirdikleri eserlerle katılımcılara unutamayacakları bir gece yaşatırlarken G. Fatma Dursun, Erdal Eren,Yüksel Karahan, Cihat Adleyba,  Ziyaettin Ekinci, Osman Hoca, Sezer Çalışkanoğlu, Avni Öztürk,  Engin Altun, Gürhan İnce, Mustafa Delibaş, Hayrinüsa Dursun, Aykut Aktürk, Tuba Gülyeşil, Fikret Cengiz, Fahri Genç, Emin Çelikli Gökhan Bozdemir katılarak şiirlerini seslendirdiler.

Hendekli, sanata önem veriyor

Temel Ata, kapanış konuşmasında, Hendek olarak kültür ve sanat dallarında zenginlik yaşadıklarını, geceye katılımın da sanata ve şiire verilen önemi gösterdiğini belirterek geceye katılanlara teşekkür etti.