Görevde Yükselmek İsteyenler İçin

Büyükşehir Belediyesi, Zabıta Görevde Yükselme Eğitimi düzenliyor. İki haftalık eğitimin ardından yapılacak sınavda başarılı olan zabıta personelleri, aday oldukları ilgili Zabıta Amiri ve Zabıta Komiseri kadrolarına atanacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen, Zabıta Görevde Yükselme Eğitimi başladı. Belediye Zabıta Yönetmeliği’nin Görevde Yükselme Esasları kapsamında iki hafta boyunca sürecek eğitimlere, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ile ilçe belediyelerin zabıta personeli katılıyor. T.C.Anayasası’nın Genel Esasları, Devlet Memurları Kanunu, Belediye Kanunu, Büyükşehir Belediyesi Kanunu, Belediye Gelirleri Kanunu, Kabahatler Kanunu, Karayolları Trafik Kanunu gibi mesleki temel bilgilerden oluşan program kapsamında ayrıca halkla İlişkiler, liderlik, toplantı yönetimi gibi kişisel gelişim eğitimlerine de yer veriliyor. İki hafta sürecek eğitim programının ardından yapılacak Görevde Yükselme Sınavı’nda başarılı olan zabıta personelleri, aday oldukları ilgili Zabıta Amiri ve Zabıta Komiseri kadrolarına atanacak.

Eğitim iki hafta sürecek

Düzenlenen eğitim programı hakkında değerlendirmede bulunan İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Murteza OKTAR “Zabıta Görevde Yükselme Sınavı’nı, personelimiz uzun zamandır talep etmekteydi. Bu talep üzerine düzenlemeye başladığımız eğitimin, zabıta personelimiz için faydalı olmasını diliyorum. İki hafta sürecek eğitim programının ardından, sınav yapılacak.

Sınavda başarılı olan zabıta personelleri, aday oldukları kadrolara atanacak” dedi.