SASKİ Kışa Hazır  Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), bir taraftan büyük altyapı yatırımlarını hayata geçirirken, diğer taraftan ise kış hazırlıkları yürütüyor. SASKİ ekipleri kış hazırlık çalışmaları kapsamında yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarını temizliyor.


 SASKİ ekipleri tarafından kış hazırlıkları kapsamında ızgara ve mazgal temizlik çalışmaları sürüyor.


Kışa hazırlık çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayan SASKİ ekipleri, çalışmalar kapsamında hatların temizliklerini gerçekleştiriyor. Ayrıca eskiyen veya zarar gören ızgaralar yenileriyle değiştiriliyor.  Kanalizasyonlar Çöp Değildir  Temizlik çalışmalarına önemli miktarlarda kaynak aktarıldığını kaydeden SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarımız maalesef çöp kutusu gibi algılanıyor. Bazı vatandaşlarımız altyapı hatlarına sistemin çalışmasını engelleyen katı atıklar atıyor, bu da hatların tıkanmasına ve arıza oluşmasına neden oluyor. Vatandaşlarımızın altyapı sisteminin çalışmasını engelleyen atıkları atmamaları noktasında daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.  Hatlar Kışa Hazır  Kış hazırlıklarının büyük ölçüde tamamlandığını bazı bölgelerde ise kanalizasyon temizlik çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Rüstem Keleş, “Ekiplerimiz kış öncesinde hatlarda büyük bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.


Bu çalışmaları büyük ölçüde tamamladık. Bazı bölgelerde ise çalışmalar devam ediyor. Gerçekleştirdiğimiz temizlik çalışmaları sayesinde kış öncesinde hatların yükünü azaltıyoruz. Bu temizlik çalışmaları sayesinde yoğun yağışlı dönemlerde hatlarımız yüzde yüz verimle çalışıyor” ifadelerini kullandı.