Bayraktepe’de verilen iftara, Kaymakam Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Türkiye Şehit Aileleri Derneği Genel Başkanı Gazi Yarbay Taner Uran, Hendek jandarma Garnizon Komutanı Üst. Hasan Dağcı, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Metin Çetgeroğlu, Sakarya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Niyazi Borinli, AK Parti Hendek İlçe Başkanı A.Kemal Sofu, Hendek Müftüsü Abdurrahman Şahin ve şehit aileleri katıldı. 

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, masaları gezerek misafirlerle tek tek ilgilendi.

Yemeğin ardından ilçe müftüsü Abdurrahman Şahin dua etti

Hendek’teki şehitlerin çoğu öğrencimdi

İftar sonrası bir konuşma yapan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci; kendisinin bir şehit babası olmadığını, ancak öğretmen olması nedeniyle şehit hocası olduğunu belirterek “ Öğretmen öğrencinin babası, öğrencide öğretmenin evladı gibidir. Hendek’deki şehitlerimizin büyük çoğunluğu benim öğrencim. Onları toprağa koyarken kendi ellerimizle koyduk. Bu ölüm hepimizin çocukları için çok farklı,çok değerli bir ölüm olmuştur ve bizede, aileyede dünyada ayrı bir şeref katmıştır. Çocuklarımızı rahmetle anıyoruz. O nedenle biz yöneticiler olarak şehitlerimizi hiç bir zaman unutmadığımız gibi, ailelerini de ihmal etmeyeceğiz. Her zaman şehit ailelerimizin yanında olacağız, bundan sonra da var olmaya devam edeceğiz “ Dedi.

Sizlerin her zaman yanındayız

Kaymakam Mustafa Ayhan’da yaptığı konuşmasında, “Sizlerle birlikte güzel bir Ramazan akşamında birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Her yıl Ali İnci Başkanımızın katkılarıyla Bayraktepe’de gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen bu iftarlarda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Şehit ailelerimizi ve yakınlarını bu vesile ile bu güzel atmosferde ağırlamak , sıkıntılarına derman olabilmek, onlarla konuşabilmek, çocuklarımızla beraber olabilmek ve büyüklerimizin ellerinden öpebilmeye vesile olan bu yemeğe emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Devlet olarak her zaman şehit ailelerimizin ve yakınlarının yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade eder hepinize saygılarımı sunarım” Dedi.

Türkiye Şehit Aileleri Derneği Genel Başkanı Gazi Yarbay Taner Uran, şehit aileleri ile ilgili hükümetin yaptığı yeni düzenlemeler hakkında, aileleri bilgilendirdi.

İftar sonrası Başkan İnci, Türkiye Şehit Aileleri Derneği Genel Başkanına Bayraktepe tablosu hediye etti.

Şehit aileleri iftar sonrası Hendek Kültürevi, Bayraktepe ve Osman Bey Anıtı’nı gezdi.