2012 yılında birbirinden önemli projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi çok yakında yeni hizmetlerinin açılışını gerçekleştirecek. Başkan Zeki Toçoğlu şehrin çehresini değiştiren yatırımları vatandaşların hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “İnşallah çok yakında Yenikent’in ulaşımını daha da rahatlatacak Korucuk duble yolunun, sosyal hayatın canlanmasına büyük katkı sağlayacak muhteşem manzarasıyla Korucuk Park’ın ve Çark Suyu Kenarı Rehabilitasyon Projesi 3’üncü etabının toplu açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 2012 yılında hız verdikleri çalışmalarında tempoyu daha da artırarak yeni yatırımlarını hayata geçirmeye devam ediyor. Başkan Zeki Toçoğlu çalışmalarında sona yaklaşılan Korucuk Park, Korucuk Duble Yol ve Yazlık Yenikent Rekreasyon Projesi 3’üncü etabının açılışının çok yakında gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi. Başkan Toçoğlu, “Hamdolsun sözlerimizi bir bir tutuyor, şehrimize değer katan, şehrimizi çok daha modern bir kent hüviyetine kavuşturan yatırımları vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Çalışmalarında sona yaklaştığımız Korucuk Park, Korucuk Duble Yol ve Çark Deresi Kenarı Rehabilitasyonu Projesi 3. etap çalışmalarının toplu açılışı törenini çok yakında gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Çark Suyu Kenarı Hayat Buluyor

Açılışı yapılacak hizmetler hakkında bilgiler veren Başkan Toçoğlu, “Yazlık Yenikent Rekreasyon Projesi ile Çark Deresi kenarında şehrimize yeni modern sosyal donatı alanları kazandırıyoruz. 3. etap çalışmaları kapsamında 2500 metrekare yürüyüş yolu, 3 adet basketbol sahası, toplam 550 metrekare 2 adet çocuk oyun alanı, toplam 400 metrekare 2 adet fitness alanı, biyolojik havuz ve piknik alanlarının çalışmalarında sona yaklaştık.” dedi.

Muhteşem Manzarasıyla Korucuk Park

Korucuk Park’ın Yenikent’in sosyal hayatını daha da canlandıracağını ifade eden Başkan Zeki Toçoğlu, “40 dönüm alanda kurduğumuz Korucuk Park çalışmalarımızı da tamamlamak üzereyiz. Muhteşem bir manzaraya sahip olan Korucuk Park’ta aynı Yenikent Park’ta olduğu gibi çocuk oyun grupları, yürüyüş yolları, fitness aletleri ve piknik alanları yer alacak” şeklinde konuştu.

Duble yol ile ulaşım daha da rahatlayacak

Şehrin her bölgesinde ulaşımın çok daha akıcı ve rahat olması için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Gelişen Sakarya’mızın trafiğini rahatlatmak amacıyla ulaşım düzenlemelerini hayata geçiriyor, her alanda olduğu gibi ulaşım alanında da önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Korucuk Araştırma Hastanesi’ne kadar olan duble yolu 1 km daha uzatarak Korucuk ulaşımının daha güvenli ve kolay olmasını sağlıyoruz. Duble yolda altyapı çalışmalarını tamamladık. Yolu kısa sürede asfaltlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.” ifadelerini kullandı.