İlimizdeki sel felaketinden zarar gören çiftçilerin zararlarının tanzim edilmesi, Kaynarca’da yağan doludan zarar gören çiftçilerin durumu, kredi borçları olan çiftçilerin borçlarında ertelenme yapılması için müracaat etmeleri gerektiği konusu, mevsimlik fındık işçilerinin çalışma esasları ile çevre il ve ilçelerden alınan izleme kurulu kararları hakkında bilgi sunulması, 2014 yılı için çalıştırılacak fındık işçilerine ödenecek günlük yevmiye hakkında görüşler sunulması, 2014 yılı ürün maaliyetinin kurul tarafından hesaplanıp birliğe sunulması konuları görüşüldü. Ayrıca 2014 yılı fındık rekoltenin yüzde elliye yakın oranda düşük olması nedeniyle üreticilerin daha dikkatli hareket etmesi gerektiği vurgulandı.


Toplantıda fındık üreticilerine dönük olarak şunlara dikkat çekildi; üretici fındığını ihtiyacı olduğu kadar piyasaya sunmalı, zaruret olmadıkça çok fazla piyasaya sunmamalıdır. Hele hele emanete hiç bir şekilde vermemeli denildi. 2014 yılının üretim açısından çok  kötü geçtiği, felaketlerin de yoğun yaşandığı bir yıl olduğundan zarar gören üreticilerin bir nebze olsun zararlarının karşılanması ve üretime devam edebilmesi açısından desteklenmelerinin ve erken ödeme yapılmasının yerinde bir görüş olacağı savunuldu.

 Yoğun bir gündem maddesi ile yapılan toplantı uzun süre devam etti. Akyazı, Karasu, Söğütlü, Ferizli, Kaynarca, Taraklı, Geyve, Kocaali ve Pamukova Ziraat Odası başkanlarının katıldığı toplantı saat 10.00’da başlayıp 15.00’da sona erdi. Toplantının ardından misafirlere Akova Mahallesi’ndeki İnci Grup Resturan’da ev sahibi ziraat odası tarafından yemek ikram edildi.