Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesinden Büyük Başarı Geyve İlçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İmam – Hatip Liseleri arası Kuran-ı Kerimi güzel okuma yarışması’nda İlçemiz Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Ensar Koç il birincisi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün düzenlediği İmam-Hatip Lisesi öğrencileri arası Kuran-ı Kerimi güzel okuma yarışması Sakarya il elemeleri Geyve’de yapıldı.

Geyve İmam - Hatip Lisesinin ev sahipliği yaptığı yarışma, Geyve Müftlüğü Salonunda yapıldı. Programa; Geyve belediye başkanı Murat KAYA, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Alaattin DİŞLİ ve Zafer SOYHAN, Geyve MEM Beşir NALBANT, okul müdürleri, Sakarya genelinde 15 İHL temsilcisi öğrenciler ile öğretmenleri katıldı. Öğrenciler tarafından birbirinden güzel Kuran´ı Kerimler okundu. Yarışma sonunda jürinin yaptığı değerlendirmeye göre Hendek Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Ensar Koç il birincisi olurken, Adapazarı-İHL öğrencisi Bahri Dümlü ikinci, Akyazı İHL öğrencisi Beytullah Taşçı üçüncü oldu.

Yarışmanın birincisi olan Hendek İHL öğrencisi Ensar Koç ilimizi bölge yarışmasında temsil etmeye hak kazanırken Koç´un Rehber Öğretmeni Fatih Ateş ise önce bölge sonra da Türkiye birincisi olacağımıza inanıyoruz dedi.

Ensar KOÇ´un hediyesi İlçemize tablet dağıtım töreni için gelen Sakarya Valisi Sayın Mustafa BÜYÜK tarafından verildi. Okul tarafından hazırlanan Kur’anı Kerim ve Cumhuriyet altınını öğrenciye takdim eden Sakarya Valisi Sayın Mustafa BÜYÜK ; “ Bu Hendek her zaman her yerde her oluşumda birinciliği kimseye bırakmıyor. Sizleri ve öğrencimizi tebrik ediyorum” diyerek öğrenciyi yanaklarından öptü ve başarılarının devamını diledi.