Sakarya Dağcılar Topluluğunun bu yıl 2. sini düzenleyeceği Dağcılık şenliği, Sakarya’nın en yüksek noktasına sahip olan ve sayısız güzel yaylalarla kaplı Hendek ilçesinde 18-19-20 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Şenliğe bu yıl Hendek Belediyesi ev sahipliği yapacak.
 
Salman Dede’de konaklayacaklar
 
Şenliğe İzmit, Ankara, Bolu, Bursa, İstanbul, Eskişehir, Bilecik, Isparta, İzmir, Düzce, Kayseri gibi bir çok ilden yaklaşık 200 sporcunun katılması bekleniyor. Şenliğe katılacak dağcılar Sakarya’nın eşsiz güzellikleri ve yaylalarını görme imkanı bulacaklar. Yürüyüşe Akyazı’nın Keremali Yaylasından başlayacak dağcılar ilk gün yaklaşık 20 km uzunluğundaki parkuru tamamlayarak Turnalık yaylasında kamp kuracaklardır. 2. Günü Sakarya’nın 1722 metre yükseklikteki Dikmen tepesinden de geçen güzergahı yürüyeceklerdir.
 
İkincisi düzenleniyor
 
Sakarya Dağcılar Topluluğu Başkanı Kenan Hazar, Sakarya’da böyle bir programa ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Dağcılık sporu ve şenlikleri 2500 metre üzerinde olan dağlarda yapılmasına rağmen, ilimizin güzelliklerini merak eden dağcıların teşvikiyle, bölgemiz şartlarına uygun bir şenlik düzenlemek için yola çıktık. Geçen yıl 1. sini Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman’nın katkılarıyla düzenlediğimiz şenlikte Taraklı’dan başlayıp Sülüklü Göl e kadar eşsiz bir coğrafyada gerçekleştirmiştik. Bu yıl Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin bize sağladığı imkanlarla yine güzel bir faaliyet geçirmeyi ve misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamayı planlıyoruz. Şenliğimizde Sakarya’dan daha fazla doğa severi görmek arzumuzdur.”dedi.