Püsküllü, “Esnafımızın yanındayız”
 
Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Yaşar Demirel ile birlikte Halk Bankası Hendek Şubesi’ni ziyaret ederek esnaf kredileri hakkında bilgi aldı.

2500 esnaf var

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, 64. Hükümetin eylem planında açıkladığı faizsiz 30 bin TL kredinin esnaflar tarafından sevinçle karşılandığını ifade ederek,  "Bakkal, taksici, berber, manav, camcı, aynacı gibi pek çok esnaf basit usulde defter tutuyor. İlçemizde esnaf odasına bağlı yaklaşık 2500 esnafımız var. Bu krediyi kullanmak isteyen şartları uyan esnaflarımız için Halk Bankası ve esnaf odamız gerekeni yapacaktır.”dedi.  

Her Zaman Esnafımızın Yanındayız

Hendekli bazı esnafların krediyi alamamalarından dolayı dert yanmaları üzerine Halk Bankası Hendek Şubesi’ni ziyaret eden Başkan İrfan Püsküllü konuyla ilgili bildi aldı. ‘Bende esnafım’ diyen Püsküllü , Hendek Belediye Başkanı olarak esnafın ne kadar önemli olduğunu kendisinin de bir esnaf olduğunu ifade ederek ‘Esnafın halinden en iyi ben anlarım. Sadece bu konu ile alakalı değil esnafımızın sıkıntısı olan her konuda esnafımızın yanındayım.”dedi.

Şartları uyanlar alabilir

Hendek Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Yaşar Demirel, ihtiyaç halindeki esnafa sıfır faizle 30 bin lira kredi, 100 bin TL’ye kadar yıllık yüzde 5 faizle kredi verildiğini ifade etti.

Ocak ayı itibari 140 esnafa 30 bin TL faizsiz kredi verildiğini ifade eden Demirel, 48 esnafa da yüzde 5 yıllık faizle 100 bin TL kredi verildiğini söyledi.

145 dosyanın da onaylandığını ve hazineden limit  beklediklerini ifade eden Demirel, diğer bankalara yüklü miktarda borcu olanların, kredi geri ödeme performansı kötü olupta puanı düşük olanların ve ‘ehaciz’e, e takip  (kanuni haciz)takılanların bu krediyi kullanamayacaklarını söyledi.