POLİSTEN VATANDAŞA UYARI

POLİS VATANDAŞLARI DOLANDIRICILARA KARŞI UYARDI

Askeri darbe girişiminin başarısız olmasından sonra telefon dolandırıcıları, kendilerini polis, savcı gibi tanıtarak “darbe mensupları sizin adınıza telefon hattı çıkardı, darbe listelerinde adınız var” dedikten sonra “ verdiğimiz hesaba para yatırırsanız isminizi sileriz” dedikleri öğrenildi.
 
15 Temmuz günü Türk Silahlı Kuvvetlerin içerisine sızmış bir grup FETÖ( Fetullahçı Terör Örgütü) üyesinin kalkıştığı Askeri Darbe girişimini fırsata çevirmek isteyen Dolandırıcılar, vatandaşları cep telefonlarıyla ve adreslere giderek dolandırmaya başladılar. Emniyetten alınan bilgilere göre; Vatandaşları telefon ile arayarak kendilerini polis, savcı, asker gibi unvanlar kullanarak “ darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı ve darbe listelerinde adınız var” gibi bir takım kurgular üzerine operasyon yapılacağını beyan ederek vatandaşları örgütten kurtarmak için para ve altın talebinde bulundukları öğrenildi.

Ayrıca 155 polis imdat hattına gelen ihbarlarda, asker ve polis üniforması giyen dolandırıcılar vatandaşların ikametlerine giderek “olağanüstü durumdan dolayı oğlunuzu askere alacağız, acilen teslim etmeniz gerekmektedir” veya “ikametinizde arama yapacağız” diyerek hırsızlık veya dolandırıcılık yaptıkları bildirildi.

Emniyet yetkilileri 155 polis İmdat Hattına bu şekilde birçok şikayet geldiğini belirterek, dolandırıcıların yakalanması için çalışma yapıldığı bildirildi.

Yetkililer, vatandaşlardan telefonla ve sosyal medya aracılığıyla kendilerine ulaşanların sözlerine itibar etmemelerini, konuyu güvenlik kuvvetleriyle paylaşmalarını istedi.