Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 167. Kuruluş Haftası etkinlikleri Hendek Cumhuriyet alanında verilen start ile başladı.


Katılım yoğundu

Cumhuriyet alanında saat 10.30’da başlayan törene Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek jandarma Karakol Amiri  Ercan Çetin, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Çuhadar, Hendek Cumhuriyet Savcısı  Can Bayır, Asayiş Hizmetlerini Destekleme Dernek Başkanı ve aynı zamanda Hendek Kuvayı Milliye Teşkilatı Onursal Başkanı Rüştü Çürüksulu,  Hendek Ak Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Hendek AK Parti eski İlçe Başkanı Şenay Sakal ile birlikte  ilçemizde bulunan siyasi parti ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları ile birlikte vatandaşlar katıldılar.

Polis, canını feda eder


Hendek Cumhuriyet Alanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.  Hendek İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Ay günün anlam ve önemini ifade eden konuşmasında; “ Laik Cumhuriyetin, Atatürk ilke ve inkilaplarının teminatı olan emniyet teşkilatımızın 167. ci kuruluş yıl dönümüzü sizlerle kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Polis, Anayasa,kanunlar, tüzükler ve yönetmeliklerin kendisine verdiği yetkiyle  cesaret, feragat ve fedakarlıklarla  gece gündüz demeden görevini yapmaktadır. Devletin bekası, milletin huzur ve güveni için kutsal yeminine bağlı kalarak  gerektiğinde canını ve malını feda etmekten çekinmez. Emniyet teşkilatı olarak yasaların uygulanması,  demokratik düzenin, temel hak ve özgürlüklerin korunması, toplumsal barış ve huzur içinde yaşamasını sağlamış gibi, devletin adına üstlendiği görevleri hukuk sınırları içersinde başarıyla yerine getirme çabası içindedir” diye konuştu.

İlçe binası yenilendi

Program, törene katılan protokol ve ilçe halkı hep birlikte Hendek Şehit Ali Gaffar Okkan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde verilen ikramlar ile devam etti. Emniyet Müdürlüğünde kısa zaman önce başta iç ve dış dekorasyon olmak üzere, mobilyalar, elektronik ekipmanlar değiştirildi. İkramların ardından misafirlerini kapıya kadar uğurlayan İlçe Emniyet Müdürü Çuhadar, emniyet binası girişinde hatıra fotoğrafı çektirerek uğurladı.