Bu kapsamdaki kursa 6 öğrenci devam etmektedir. Telafi eğitiminde 1 rehber öğretmen ve 2 sınıf öğretmeni görev atmaktadır. Telafi programında Türkçe konuşmanın yanısıra Türkçe okuma-yazma, spor eğitimi,  zeka oyunları öğretilmekte ayrıca rehberlik hizmetleri de verilmektedir.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa ÇUHADAR’da 10 Ağustos 2018 Cuma günü Hendek Mustafa Asım İlkokulu’nu ziyaret etmiş, öğrencilerle uzun bir süre konuşma imkanı bulmuştur. Konuşma sürecinde çocukların telafi eğitimlerinden memnuniyetini belirtmesi İlçe Milli Eğitim Müdürünü de memnun etmiştir.

Ziyaretin devamında ise, Mevsimlik Tarım İşçileri ile Göçer ve Yarı Göçer Ailelerin Çocuklarının Eğitime Erişimi Projesi kapsamında devam eden eğitim etkinliklerini de İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mustafa ÇUHADAR ziyaret etmiştir. Etkinliklere 3 Ağustos’tan itibaren 80’a yakın öğrenci katılmaktadır.  7 Eylül 2018 günü sona erecek etkinliğe katılan öğrenciler; Türkçe, Matematik, Görsel Sanatlar gibi derslerin yanında spor ve halkoyunları eğitimi de almaktadır. 

Bu kapsamdaki öğrencileri okulda geçirdikleri sürede kahvaltı ve öğle yemekleri verilmekte, eğitimleri bittikten sonrada da servisler evlerine teslimi sağlanmaktadır.