Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Rasim Paşa Kültür Merkezinde Hendek Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine yönelik  düzenlenen uyuşturucu ile mücadele seminerinde öğrenciler polis abilerine Uyuşturucu ile Mücadele konusunda uyuşturucu madde kullanan kişileri ihbar edeceklerine dair söz verdi.

Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında ilçemizdeki lise son sınıf öğrencileri Uyuşturucu madde kullanımının zararları konusunda bilinçlenmeye devam ediyor.

 Rasim Paşa Kültür Merkezinde düzenlenen Uyuşturucu ile Mücadele konulu seminere Toplum Destekli Polis memuru Yavuz Özdemir, Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Dr Cem Özbulut, Öğretmenler ve 193 öğrenci katıldı.

Toplum Destekli Polis Yavuz Özdemir öğrencilere, uyuşturucu gibi maddelerin en yakın DOST’ tan bulaştığını söyledi. Öğrencilere arkadaş seçiminde çok dikkat etmelerini ifade eden Özdemir, size bu zehiri kullandırmaya çalışan kişileri emniyet birimlerine söylemelerini belirttikten sonra öğrenciler hep birlikte Polis abilerine bu konuda söz verdiler.

Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Dr Cem Özbulut ise madde kullanımının zararlarına değindi. Uyuşturucu gibi maddelerin kullanımı sonucunda kişinin sağlığının bozulduğunu belirten Özbulut, bağımlı kişi Aids, verem, Hepatit B gibi hastalıklara yakalanması çok muhtemel olduğunu söyledi.

Seminer sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan Özdemir ve Özbulut’a öğrenciler çiçek verdiler.