Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Tolum Destekli Polislik Hizmetleri kapsamında Trafik Büro Amirliği Personeli, öğrencileri trafik kuralları konusunda bilgilendirmek amacıyla  İlçemiz Cumhuriyet İlkokulunda 70 öğrenciye “Trafik Güvenliği” hakkında seminer verdi.

Hendek İlçe Emniyet Müdürlğün’nde görevli trafik polisi Muhammet Baltacı tarafından Cumhuriyet İlkokulu 4-B ve 4-E sınıfındaki öğrencilerine, trafik güvenliğine yönelik farkındalıklarının artması, öğrencileri trafik ve trafik kazalarına karşı bilinçlendirmek, trafik sorununun önlenmesi için gerekli olan davranışları kazandırmak, trafik kurallarının sadece araç sürücüleri için değil, herkes için var olduğu bilincinin yerleştirilmesi amacıyla eğitim verildi.
 
Cumhuriyet ilkokulu’nda öğrencilere hitap eden Polis Memuru Muhammed Baltacı, ,genel olarak yolda, kavşaklarda kontrollü yaya geçişi kurallarını anlatarak, emniyet kemeri takmanın büyük önem taşıdığına dikkat çekti.




Seminerle ilgili düşüncelerini paylaşan öğretmenler, uygulamanın öğrenciler açısından çok faydalı olduğunu, emniyet mensuplarının bu tür çalışmalarından memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.  

Trafik eğitimi sonunda seminere katılan öğrenciler, kendilerinin yazdıkları “Türk Polisi” konulu şiiri ilçe Emniyet Müdürlüğüne hediye ettiler. Hediye edilen bu anlamlı hediye İlçe Emniyet Müdürlüğüne asıldı. 

 Emniyet yetkilileri Trafik İle ilgili seminerlerinin  ilçe merkezindeki okullarda devam edeceğini ifade ettiler.