Noksel İlköğretim Okulu 4D sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Nazlı Akbulut ile birlikte, Sosyal Bilgiler Dersi Yerel Yönetimler Konulu derslerini yerinde incelediler. Yerel Yönetimler konulu dersleri kapsamında öğrenciler Hendek Belediyesi’ni ziyaret etti. Öğrenciler ilk olarak Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Bozalan’ı ziyaret etti. Ziyarette Başkan Yardımcısı Bozalan, öğrencileri, Hendek Belediyesi’nin yapmış olduğu işler, işleyiş ve birimlerin çalışmaları ile ilgili bilgilendirdi.
Öğrenciler, Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Zabıta, Sağlık Hizmetleri, İnsan Kaynakları, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler, Hukuk, Bilgi İşlem ve Temizlik İşleri Müdürlüklerini ziyaret ederek tek tek çalışmaları hakkında bilgi aldılar. Öğrenciler merak ettikleri konular ile ilgili birim amirlerine sorular sordular.
Öğrencilerin en çok ilgisini çeken konulardan birisi de Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından kurulan Mobese sistemi oldu. Öğrenciler büyük bir merakla dev ekrandan okullarını görme mutluluğunu yaşadılar.
Daha sonra öğrenciler Hendek Belediyesi Hayvan Barınağını ziyaret ettiler. Ziyarette Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Kemal Atala, çocuklara barınağı gezdirerek bilgi verdi.