İnci’nin annesi Hanife İnci yılın annesi seçildi

Kadınlar HGM’de buluştu

Hendek Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı düzenlendi.

Yoğun katılımla gerçekleşen programa Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Ali İnci, AK Parti Aksaray Milletvekili Aday Adayı Mustafa Ayhan, AK Parti Hendek İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun ve Hendekli bayanlar katıldı.

Kadın annelik ruhu ile yeni nesillere şekiller verir

Hendek Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen programda Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun selamlama konuşması yaparak, Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Tosun “ Biz kadınlar, yedi kat gökyüzünde hakkın huzurunda değerimiz kılınmış,  kıymetlisiyiz yaratanımızın şükürler olsun. Kadınlar toplumu ileriye götüren sosyal dinamiğin temel kaynağıdır. Kadın annelik ruhu ile yeni nesillere şekiller verir ve bu nedenledir ki kadına yapılan yatırım aslında geleceğe yapılan yatırımdır. Yaşamımızın doğundan ölüme her anında varlıkları ile onurlandığımız ve ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen bizi biz yapma yolunda sevgi ve şefkatı karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum “ Diyerek, programın düzenlenmesinde destek veren Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Hendek eski Belediye Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Ali İnci’ye teşekkür etti. 

Kadınlar gününü tek gün olarak kabul etmiyoruz

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de bir konuşma yaparak “ 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun. Hendek eski Belediye Başkanımız ve AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Ali İnci’den görevi devraldık. İnşallah hep birlikte Ali Başkanımızın da desteği ile Hendek’imizi daha ilerilere götürmenin gayreti içerisinde olacağız. Kadınlar gününü tek gün olarak kabul etmiyoruz. Bizler sizlerin her zaman yanımızda olmanızı istiyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Belediye Meclis birinci ve ikinci başkan vekillerimizi bayan meclis üyelerimize verdik. İnşallah daha nice 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü birlikte kutlarız “ Dedi.

Hiçbir hizmet eksik kalmayacaktır

AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Ali İnci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayıp “  Ben babamı kaybettiğimde 5 kardeştik, annem bizleri tek başına büyüttü. Bizleri okutup aileyi ayakta tuttu. Kadın gücünün ne kadar kuvvetli ve önemli olduğunu gösterdi. Aile birlikteliğini bozmadı. Bugünlere gelmemizi sağladı. Hendek Belediye Başkanı olup, güzel hizmetlere vesile oldum. Hanım kardeşlerimiz bizleri bu günlere getirdi. Hep birlikte güzel hizmetlere imza attık. Şimdi de Hendek Belediye Meclisi tarafından başkan seçilen,  İrfan Püsküllü Başkanımıza belediyeyi emanet bıraktık. Bana nasıl ulaşabiliyorsanız kendisine de aynı şekilde ulaşabileceksiniz. Ben de her zaman kendisine destek vereceğim. Seçim beyannamesinde verdiğimiz sözler bizim sözümüzdür. Hiçbir hizmet eksik kalmayacaktır “ diye konuştu.

129 kadın can verdi

İnci, 8 Mart“8 Mart 857 tarihinde Amerika’nın New york kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak  polislerinişçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı. 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka’nın Kopenhag eyaletinde 2. Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi. 8 Mart’ı iyi anlmak ve iyi anlatmak lazım”diye konuştu

Bayanlar toplumun her kesiminde yer alıyorlar

İnci sözlerine şöyle devam etti: Bizim dönemimizde belediyede bayan istihdamını sağladık. İlk olarak belediye meclis üyeliğine iki bayan seçildi. Bayan meclis üyemizi Belediye Başkan Vekili olarak başkanlık koltuğuna oturttuk ve bir ilki gerçekleştirdik. Şu an Hendek’imizdeki esnaflarımızın çoğu bayan, fabrikalarda birçok bayan istihdam ediliyor. Bunlar sevindirici olaylar. Bayanlar toplumun her kesiminde yer alıyorlar. Benim çıktığım yol sizin yolunuzdur. Bu başkan milletvekili olursa sizin vekilinizdir. İnşallah bundan sonra sizlere daha fazla hizmet etme imkanını elde edeceğiz. Desteklerinizi bekliyorum “ Diyerek, sahneye annesi Hanife İnci ve kendisinde çok emeği olan manevi annesi Müşerref Ustabaşı’nı  davet etti. Sahneye çıkan anneler çok duygulandı.

 
AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Ali İnci annelerinin, eşinin ve kızkardeşi AK Parti eski Hendek İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Yaz’ın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayıp çiçek verdi. İnci ayrıca eşi Meryem İnci’nin de doğum günü olması nedeniyle doğum gününü kutlayıp karanfil hediye etti. Programa katılan Hendek eski Kaymakamı ve AK Parti Aksaray Milletvekili Aday Adayı Mustafa Ayhan da, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Yılın annesi Hanife İnci

Program sonunda yılın annesi seçilen, AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Ali İnci’nin annesi Hanife İnci’ye, AK Parti Kadın Kolları tarafından hediye verildi. Hanife İnci hediyesini oğlu Ali İnci ve Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun’un elinden aldı.

Program sonunda hanımlar müzik eşliğinde gönüllerince eğlenirlerken organik sabun ve karanfil hediye edildi.