Sakarya Şubesinin ev sahipliğinde Hendek’te yapılan bölge toplantısına Kocaeli, Gebze, Karadeniz Ereğli ve Düzce Şubesi başkan ve yönetim kurulları katıldı. Bölge toplantısı, MÜSİAD Sakarya Şubesi üyesi olan Taraklı Termal Turizm A. Ş.’nin sponsorluğunda Hendek Belediyesi Bayraktepe tesislerinde gerçekleştirildi. Toplantı Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin “hoş geldiniz” konuşmasıyla açıldı. Ali İnci, MÜSİAD üyesi işadamlarını ilçelerinde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, işadamlarını özellikle turizm potansiyeli yüksek olan Hendek’e yatırım yapmaya davet etti. Daha sonra ev sahibi olarak Sakarya Şubesi Başkanı Halit İnci söz alarak toplantıya katılan diğer şube başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.


İnci, MÜSİAD’ın misyonu için de üyelerimizin birbirleri ile tanıştırılması ve aralarındaki ticaretin geliştirilmesinin önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Genel idare kurulu toplantıları ve sektörel toplantılar nedeniyle zaman zaman bir araya gelmemize rağmen, birbirine yakın şubelerimizin üyelerini daha sık bir araya getirerek tanışma ve iş geliştirme toplantıları yapmanın faydalı olacağını düşündük. Bu amaçla bölgesel toplantıları yapma kararı aldık. Umuyorum ki bu toplantılara katılan işadamlarımız birbirlerini daha yakından tanıyarak karşılıklı ticaret hacimlerini geliştireceklerdir. Hatta bu birlikteliklerin süreç içinde yeni ortaklıklara ve yeni yatırımlara vesile olacağını düşünüyorum”.

Kocaeli Şubesi Başkanı R. Bilal Şengün, Gebze Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Demir, Düzce Şubesi Başkanı Kazım Topkara da söz alarak toplantıyla ilgili görüşlerini ve bu tür toplantılardan daha yüksek verim alınması için yapılması gerekenlerle ilgili olarak görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Toplantı sonunda yapılan toplantının diğer şubelerin ev sahipliğinde 2 aylık periyotlarla tekrarlanması kararı alındı. Toplantıya katılan işadamları bütün Hendek ilçesini kuşbakışı gören Bayraktepe’deki belediye sosyal tesislerinde toplu olarak yenen yemeğin ardından “yeniden buluşma” dilekleri ile dağıldı.