Çocuklarımız geleceklerine yatırım yapıyor

Yeniyüzyıl tasarruf yapıyor


Yeniyüzyıl İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Mustafa Edirneli, Okul Aile Birliği Muhasibi Fahri Şahin ile 3. ve 4. Sınıf öğrenciler Hendek Belediye Başkanı irfan Püsküllü’yü ziyaret ederek, “ Yeniyüzyıl Tasarruf Yapıyor “ projesini tanıttılar. 

Müdür Yardımcısı Mustafa Edirneli proje hakkında Başkan Püsküllü’ye bilgi vererek “ Dünya’daki kullanılabilir su kaynaklarının giderek azaldığından yola çıkarak böyle bir proje başlattık. Çocuklarımızı su kaynaklarının üretimi, miktarı, tüketimi sırasındaki davranışlar hakkında  bilgilendirerek öğrencilere tasarruf bilincini kazandırmak ve proje kapsamında öğrendikleri bilgileri ailelerine de aktararak su faturalarında tasarruf bilincini kazandırarak ailesine, ülkesine ve geleceğine katkı sağlayacağı bilincini kazandırmak istiyoruz. İlk olarak okulun musluklarına fotoselli sistem yapıldı. Çocuklarımız bu konuda duyarlı davranıyorlar. İnşallah altı ay sürecek olan projemizi başarıyla uygulayacağız “ Dedi.

Geleceklerine tasarruf yapıyorlar

Başkan Püsküllü, proje konusunda öğrencileri tebrik ederek “ Çocuklarımız geleceklerine yatırım yapıyor. Bizler onların gelecekte kullanacakları suyu kullanıyoruz. Onlar şimdiden bilinçli davranıp geleceklerine tasarruf yapıyorlar. Dünya’daki su kaynakları giderek azalıyor ve hepimiz bilinçli bir şekilde su tüketmeliyiz. Bu konuda öncelikle çocuklarımızı bilinçlendirmeliyiz. Okul yönetimini, öğrencilerimizi ve öğretmenlerini de bu güzel projeden dolayı tebrik ediyorum. Bu projenin diğer okullara da örnek olmasını temenni ediyorum “ Dedi.

Öğrenciler proje kapsamında yapmış oldukları çalışmalar ile ilgili sunum yaptılar.

Başkan Püsküllü, öğretmen ve öğrencilere çeşitli hediyeler verirken, öğrenciler Başkan Püsküllü’ye proje ilgili broşür ve kitap hediye ettiler.