Aslen Hendek den olan 14 Gün önce Manavgat oyma pınar barajında motorlu helikopter ile havadan fotoğraf çekerken motorun durması sonucu baraja düşen ve kaybolan Doğa Fotoğrafçısı, Paraşütçü Davut ÇELİK bulundu.

Deniz polisi dalgıçları, arama çalışmalarını ırmak kanarı ve suyun sığ olduğu bölgelerde günlerdir yapmış olduğu arama çalışmaları 14 gün sonra sonuç verdi. Dalgıçlar, bölgede suyun soğuk olması nedeniyle su altında uzun süre kalmaları için arama çalışmalarının uzadığını belirtildi.


Paraşütçü Davut Çelik'in arkadaşlarına, bir tanıtım şirketi için Oymapınar Barajı'nda havadan çekim fotoğrafı için motorlu uçuş yapacağını söylediği ifade edildi. Hava fotoğrafçısı paraşütçü Çelik'in Oymapınar Barajı'nda fotoğraf çekimlerini tamamladıktan sonra dönüşte ırmak demirine paraşütünün takılması sonucu suya düştüğü belirtildi.

Olay yerinde inceleme yapan nöbetçi savcı, uzun süre su içinde bekleyen ceset üzerinde kopma olmaması için çalışmalarını su yüzeyinde yaptı. Hayatını kaybeden Çelik'in üzerinde çıkan eşyaları ve tepe kamerası Sakarya'dan cenazeyi almaya gelen yakınlarına teslim edildi. Çelik'in cesedi otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp'a gönderildiği öğrenildi.

Geçmişte Hendek Belediyesinde uzun yıllar çalışan ve şu anda Sakarya Bandosunda Görevli Selim ÇELİK’in abisi olan Paraşütçü Doğa Fotoğrafçısı Davut ÇELİK İstanbul’da yapılan incelemeler sonucunda Cenaze nin Hendek İlçesi Aşağı Hüseyinşeh köyünde kılınacak cenaze namazıyla defnedileceği öğrenildi.

Henüz cenaze nin hangi vakitte defnedileceği konusunda bir bilgiye ulaşılamadı.