Hendek Müftülüğünce düzenlenen  Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ''Hz Peygamber ve birlikte yaşam ahlakı'' konulu konferans yoğunbir katılımcı kitlesiyle gerçekleştirilirken,konferansa konuşmacı olarak katılan Bayburt üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanı Pr.Dr Nasrullah Hacımüftüoğulları tarafından gerçekleştirilen sohbet ardından Türkiye güzel kur'an okuma birincisi Recep Yasan Kur'an ziyafeti sundu..



Geceye görevine başlayan Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan,kaymakam vekili olarak görev yapan ve yeni görevine geçmek üzere bu görevinden ayrılan Mustafa Yıldız,Hendek başsacısı Adem Aydemir,Sakatya il müftü yardımcısı Ahmed İkbal Aydın,Hendek belediyebaşkanı İrfan Püsküllü,Sakarya Ak Parti Mv. adayı Ali İnci katıldı..

Gecenin açılış konuşmasında Hendek ilçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, bu gün küresel ölçekte birlikte yaşam ahlakı ile ilgili büyük sorunlar yaşandığına dikkat çekerek İslam dünyasında da birlikte yaşam ahlakının zedelendiğini üzülerek gördüklerini vurguladı. Şahin konuşmasında Hendeklilere seslenerek Türkiye'nin dörtbiryanından gelen Hendek halkının birlikte huzur ve mutluluk içinde birlikte yaşama ahlakının en güzel örneğini sergilediklerini belirtti ve bunun çok önemli bir değer olduğunu ifade etti..